Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelinternet

• Per regio is er altijd maar één kabelprovider actief. Dat is de kabelmaatschappij die van oudsher ook je aanbieder is van het televisiesignaal. Via deze kabelaansluiting wordt vanaf de jaren negentig ook internet en telefonie aangeboden.

De grootste kabelaanbieder is Ziggo,  daarnaast zijn er nog verschillende kleinere zoals Caiway en Delta (Zeelandnet).

Kabelaanbieders leveren internet, bellen en tv alleen binnen een bepaalde regio. Aan de hand van onze postcodechecker kun je opzoeken welke kabelaanbieder op jouw adres diensten kan leveren. Tevens kun je hier het gewenste abonnement afsluiten.

• Internet via de kabel en (A)DSL is asymmetrisch: de maximale downloadsnelheid is veel hoger dan de uploadsnelheid. Bij internet via glasvezel is de up- en downloadsnelheid hetzelfde. Dat betekent dat iets versturen even snel gaat als iets downloaden. Een hoge uploadsnelheid is handig als je grote bestanden, zoals foto’s en video’s, op internet zet. En bij videobellen is het ook merkbaar: het videobeeld wordt dan snel en met hoge kwaliteit verstuurd. Bij een kabel- en DSL-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager dan wanneer je iets downloadt.

• Indicaties van datagebruik:

Activiteit dataverbruik (in MB)
    Tekst e-mail zonder bijlage openen/ versturen 0,01
    HTML e-mail/nieuwsbrief openen/ versturen 0,05
    Internetpagina met weinig plaatjes 0,20
    Internetpagina met veel plaatjes 0,25
    Word document openen/ versturen 0,50
    Excel document openen/ versturen 1,00
    Online radio luisteren (per minuut) 1,00
    Foto downloaden / uploaden 2,00
    PowerPoint document openen/ versturen 3,00
    Muziek (MP3) downloaden/ uploaden 4,00
    Videostreaming (p/min) in lage resolutie 8,00

Let op: bovenstaande gegevens zijn schattingen. Voor exacte uitkomsten van dataverbruik zijn allerlei factoren van belang en afhankelijk van o.a. de grootte van de webpagina`s, e-mailtjes met of zonder bijlage etc.

• Voor klachten over je internetverbinding dien je allereerst contact op te nemen met je aanbieder. Ben je niet tevreden met de oplossing ga dan naar de Geschillencommissie als je aanbieder hierbij is aangesloten. Je kunt ook naar de rechter gaan met je klacht. Bijvoorbeeld als je aanbieder niet is aangesloten bij de Geschillencommissie. Wij adviseren je dan eerst informatie op te vragen bij een rechtswinkel of bij het Juridisch Loket.

Kan je aanbieder je vraag niet beantwoorden of het probleem niet oplossen? Neem dan contact op met ConsuWijzer.

• Bij kabelinternet stuur en ontvang je met je televisiekabel informatie over het internet. Je hebt dan ook een kabelmodem nodig. Dat is een apparaat dat je computer verbindt met je televisiekabel. Je kunt kabelinternet alleen gebruiken als je een abonnement afsluit bij een kabelinternetprovider in je regio.

Kabelinternet is een variant van breedbandinternet. Breedbandinternet geeft aan dat de internetverbinding die op deze manier gemaakt wordt met het netwerk, op een snelle manier tot stand komt. Er kan via breedbandinternet snel data uitgewisseld worden.

Naast internet via de kabel, kun je bij kabelproviders ook digitale televisie en vaste telefonie via de kabel afnemen. Dit wordt aangeboden als triple play of alles-in-1 pakket, wat veel voordeliger is dan 3 losse abonnementen bij verschillende aanbieders.

• De snelheid van breedbandinternet via de kabel is mede afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van het huisnetwerk en het gelijktijdig gebruiken van andere diensten over dezelfde aansluiting.

De kwaliteit van het huisnetwerk van de gebruiker zelf is afhankelijk van de binnenhuisinstallaties. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikte bekabeling, of het al dan niet gebruiken van een draadloze (WiFi-)verbinding, alsmede de kwaliteit van de randapparatuur (modem, router, computer, tablet, smartphone). In het algemeen ligt de snelheid via bekabeling hoger dan via een draadloze (WiFi-)verbinding.

Voordelen Totaalwijzer.nl
  • Minimaal € 20 cashback
  • Gratis onafhankelijk advies
  • Alle providers
  • 22 jaar ervaring
  • Deskundige klantenservice

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.