Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Glasvezel

 • Nee, in theorie is de snelheid van glasvezel onbeperkt. Vaak wordt de snelheid van glasvezel echter begrensd door zaken als het modem en de netwerkapparatuur van de leverancier. Op dit moment zijn bij sommige aanbieders snelheden van 1000 Mbps (Megabit per seconde) mogelijk.

 • Internettoegang via de kabel, (A)DSL, wifi en satelliet is over het algemeen asymmetrisch: de maximale downloadsnelheid is veel hoger dan de uploadsnelheid.

  Bij glasvezel zijn de snelheden gelijk. Dit is ook het geval als jouw kabelaar of DSL leverancier haar netwerkkabels in de wijk vervangen heeft door glaskabels.

  In de oudheid van het internet gebruikte je de analoge telefoonlijn (of de ISDN-aansluiting) voor het verbinden, toen waren de maximale upload- en downloadsnelheden gelijk.

 • Ook op glasvezel moet je op je PC of laptop op je hoede zijn voor computervirussen en andere ongemakken die bij internet kunnen horen. Dit staat los van de infrastructuur (ADSL / kabel / mobiel / glas) waarover je internetverbinding loopt. Zorg dus altijd voor up-to-date anti-virusssoftware.

 • Voor klachten over je internetverbinding dien je allereerst contact op te nemen met je aanbieder. Ben je niet tevreden met de oplossing ga dan naar de Geschillencommissie als je aanbieder hierbij is aangesloten. Je kunt ook naar de rechter gaan met je klacht. Bijvoorbeeld als je aanbieder niet is aangesloten bij de Geschillencommissie. Wij adviseren je dan eerst informatie op te vragen bij een rechtswinkel of bij het Juridisch Loket.

  Kan je aanbieder je vraag niet beantwoorden of het probleem niet oplossen? Neem dan contact op met ConsuWijzer.

 • Tot elke wijkcentrale ligt er op dit moment glasvezel, het enige wat op veel plaatsen nog mist is de aansluiting van de wijkcentrale op de huizen in de omgeving. Er moet echter een flinke investering gedaan worden om elk huis ook daadwerkelijk aan te sluiten, zo zullen straten bijvoorbeeld opengebroken moeten worden om de glasvezelkabels aan te sluiten. Er wordt per gebied bekeken of die investering op dit moment rendabel is.
  Met de postcodecheck van Internetten.nl kan je kijken of glasvezel op dit moment beschikbaar is op jouw adres.

 • De landelijke uitrol van glasvezel ligt in de handen van Reggefiber, die per gebied bekijken of het aanleggen van glasvezel rendabel is. Dit wordt gedaan door de zogenaamde vraagbundeling: op het moment dat meer dan 30% van de huishouden aangeeft op een glasvezel abonnement over te gaan stappen. Wanneer de vraagbundeling gestart wordt ligt aan verschillende factoren, waarbij onder andere de geuitte interesse vanuit de desbetreffende omgeving meespeelt.

 • Een glasvezel is een dunne draad van glas. Glasvezel is sterk en buigzaam. In telecommunicatie wordt een speciaal gefabriceerde glasvezel gebruikt die supersnel lichtsignalen geleidt over grote afstanden en op een betrouwbare manier. Die lichtsignalen transporteren de gegevens, bijvoorbeeld voor internet, telefonie en televisie.

 • Glasvezel wordt in Nederland aangelegd door glasvezel-aannemersbedrijf Reggefiber.

Voordelen Totaalwijzer.nl
 • Gratis onafhankelijk advies
 • Alle providers
 • 22 jaar ervaring
 • Deskundige klantenservice
 • Gemakkelijk vergelijken

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.