Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

E-mail

 • Een e-mailbox is een virtuele postbus. Hierin worden alle e-mails die je verzend en die naar je zijn verzonden opgeslagen. Je kunt inloggen op de e-mailbox en jouw e-mails bekijken en/of downloaden om te lezen, afhankelijk van het soort mailbox.

  Het is technisch mogelijk om een e-mailbox één e-mailadres en meerdere e-mailaliassen toe te kennen. Een e-mail adres zou dan Jan.Jansen1984@1234.nl kunnen zijn, omdat Jan.Jansen@1234.nl al vergeven is. Je kunt een e-mail alias aan dat adres toekennen zodat mensen die e-mail van jou hebben gekregen vanaf dat moment kunnen mailen met Jan.Jansen@1234.nl.

  • Met pop3 mail zijn e-mails te lezen en te versturen met een speciaal e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Er hoeft geen verbinding te zijn met internet. 
   Pop3 mail heeft dus als voordeel dat de e-mail offline bereikbaar is. Nadeel: in het buitenland is behalve de inlognaam en het wachtwoord ook de serverinformatie van de provider noodzakelijk. Dit is vrij omslachtig. 
  • Met webmail is geen apart e-mailprogramma nodig. De browser wordt gebruikt om de e-mail op te halen en te lezen en te versturen. Nadeel:  e-mail is alleen te lezen als er verbinding is met internet. Voordeel: vanaf elke computer die een internetaansluiting heeft, is de e-mail te bekijken en te versturen.
   En webmail hoeft niet aan jouw internetprovider gekoppeld te zijn (bijvoorbeeld Gmail).

  De meeste internetproviders leveren bij een pop3 e-mail account ook een webmail mogelijkheid. 

 • Bij een overstap naar een andere internetprovider verlies je mogelijk de toegang tot je oude e-mailadres. Dit risico loop je wanneer je gebruik maakt van een e-mailadres van je provider. Bijvoorbeeld pietje@ziggo.nl of jantje@kpn.com. Sinds de zomer van 2020 heb je echter nog 6 maanden recht op toegang tot je oude e-mailadres(sen) nádat je bent overgestapt. Dat hebben providers met het Ministerie afgesproken om het overstappen makkelijker te maken. Dit word je aangeboden in de vorm van e-mail toegang (POP en/of webmail) of het doorsturen van je e-mail naar een ander e-mailadres. Bekijk welke providers deze faciliteit bieden.

  Bij sommige providers kun je zelfs nog 12 maanden gratis gebruikmaken van je e-mailadres. Na deze periode tegen betaling. Caiway, KPN, XS4ALL en Solcon bieden de mogelijkheid om je mailadres mee te nemen, zij het meestal tegen betaling. Zo kun je nog 12 maanden gratis gebruikmaken van je  e-mailadres(sen), wanneer je je abonnement bij Solcon of Caiway opzegt. Daarna kun je voor € 4,95 per maand een e-mail only abonnement afsluiten bij Solcon en voor € 10,65 per maand bij Caiway. Stap je over van KPN naar Solcon dan kun je gratis je KPN mailadres blijven gebruiken. Stap je over van KPN naar XS4ALL dan is het eerste jaar gratis, daarna € 7,50 per maand. Dit bedrag betaal je ook als je van KPN naar een andere provider overstapt. Bij XS4ALL kun je met Pack je e-mailadressen blijven gebruiken, maar ook andere diensten zoals Bellen en het veiligheidspakket voor € 15,25 per maand (peildatum 14-7-2021).

  Mogelijkheden nieuw e-mailadres

  • Gratis e-mailadres: kies een internetprovider onafhankelijk web-mailadres zoals Gmail of Outlook. Een nadeel hierbij is dat je geen zekerheid hebt over de bescherming van je gegevens (privacy).
  • Betaald e-mailadres: biedt vaak betere privacy garantie. Voorbeelden zijn Proton en Soverin.
  • Eigen domeinnaam met e-mailbox: het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een provider e-mailadres hebt. Het nadeel is dat het installeren enige technische kennis vraagt. 

  Tips voor makkelijk overstappen bij wijziging e-mailadres

  Inventariseer bedrijven en organisaties die het huidige adres gebruiken en wijzig ze naar het nieuwe adres. Denk hierbij aan DigiD, de Belastingdienst, je bank, verzekeraar, energieleverancier, huisarts, het ziekenhuis en webwinkels.

  • Maak eerst een nieuw e-mailadres aan wanneer je je huidige mailadres niet wilt of kunt behouden. Dit kan bij je nieuwe provider zijn of een gratis of betaald e-mailadres.
  • Informeer al je contacten: stuur iedereen in het adresboek in één keer een e-mail met het nieuwe adres.
  • Gebruik tijdelijk 2 e-mailadressen: zo kun je in de gaten houden welke e-mails er nog binnen komen op je oude e-mailadres.
  • Stuur e-mail automatisch door:  je kunt alle e-mails van je oude e-mailadres automatisch door laten sturen naar je nieuwe e-mailadres, zodat je niet steeds in 2 accounts hoeft in te loggen.
  • Stel een automatisch antwoord in: bij je oude e-mailadres kun je een automatisch antwoord instellen, waarin je je nieuwe e-mailadres vermeldt. Zo breng je iedereen die nog naar je oude e-mailadres mailt automatisch op de hoogte van je nieuwe e-mailadres.
  • Ruim je mailbox op: grijp de kans aan om eens kritisch naar alle nieuwsbrieven die je ontvangt en geef alleen je nieuwe e-mailadres door aan bedrijven en organisaties waarvan je de informatie écht wilt ontvangen.
Voordelen Totaalwijzer.nl
 • Minimaal € 20 cashback
 • Gratis onafhankelijk advies
 • Alle providers
 • 24 jaar ervaring
 • Deskundige klantenservice

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.