Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

E-mail

 • Een e-mailbox is een virtuele postbus. Hierin worden alle e-mails die je verzend en die naar je zijn verzonden opgeslagen. Je kunt inloggen op de e-mailbox en jouw e-mails bekijken en/of downloaden om te lezen, afhankelijk van het soort mailbox.

  Het is technisch mogelijk om een e-mailbox één e-mailadres en meerdere e-mailaliassen toe te kennen. Een e-mail adres zou dan Jan.Jansen1984@1234.nl kunnen zijn, omdat Jan.Jansen@1234.nl al vergeven is. Je kunt een e-mail alias aan dat adres toekennen zodat mensen die e-mail van jou hebben gekregen vanaf dat moment kunnen mailen met Jan.Jansen@1234.nl.

  • Met pop3 mail zijn e-mails te lezen en te versturen met een speciaal e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Er hoeft geen verbinding te zijn met internet. 
   Pop3 mail heeft dus als voordeel dat de e-mail offline bereikbaar is. Nadeel: in het buitenland is behalve de inlognaam en het wachtwoord ook de serverinformatie van de provider noodzakelijk. Dit is vrij omslachtig. 
  • Met webmail is geen apart e-mailprogramma nodig. De browser wordt gebruikt om de e-mail op te halen en te lezen en te versturen. Nadeel:  e-mail is alleen te lezen als er verbinding is met internet. Voordeel: vanaf elke computer die een internetaansluiting heeft, is de e-mail te bekijken en te versturen.
   En webmail hoeft niet aan jouw internetprovider gekoppeld te zijn (bijvoorbeeld Gmail).

  De meeste internetproviders leveren bij een pop3 e-mail account ook een webmail mogelijkheid. 

 • Het meenemen van e-mailadressen naar een andere internetprovider is niet mogelijk. Technisch en financieel zou het mogelijk moeten zijn. Maar 'nummerportering' voor e-mailadressen is (nog) niet geregeld. De aanbieders hebben afgesproken dat het oude mailadres nog een half jaar beschikbaar blijft, je hebt daardoor tijd om alles te regelen.

  Er zijn twee tussenoplossingen

  1. Neem een internetprovider onafhankelijk adres. Dat kan via een eigen domein, of via een webmail aanbieder, bijvoorbeeld Gmail of Live etc.
  2. E-mail only. Op dit moment biedt alleen Xs4all dit aan, aan haar bestaande klanten. Met Pack heb je een e-mail only abonnement. Dit is overigens wel prijzig, kost zo'n € 15 per maand. Freedom internet wil zo'n mogelijkheid gaan aanbieden.

  De beste en goedkoopste oplossing is een e-mailadres te nemen bij een partij die geen internettoegang verkoopt. Dan raak je het e-mailadres niet kwijt als je van provider wisselt.

  Tips voor makkelijk overstappen

  • Neem een provider onahfhankelijk e-mail adres in gebruik
  • Stuur iedereen in het adresboek in een keer een e-mail met het nieuwe adres
  • Zet in de huidige mail een standaardmelding ('afwezigheidassistent') aan. Met de boodschap dat je gaat overstappen naar een andere aanbieder en dat daarom het adres veranderd.
  • Inventariseer de partijen die het huidige adres gebruiken en wijzig ze naar het nieuwe adres. Bijvoorbeeld energiebedrijven, overheid, banken, webwinkels.
  • Veel partijen gebruiken het e-mailadres om informatie te sturen, maar ook om bijvoorbeeld een wachtwoord te sturen als je dat een keer vergeten bent. Of een inlogcode. Je kunt het adres aanpassen in de eigen omgeving van het bedrijf/organisatie.
Voordelen Totaalwijzer.nl
 • Gratis onafhankelijk advies
 • Alle providers
 • 22 jaar ervaring
 • Deskundige klantenservice
 • Gemakkelijk vergelijken

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.