Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Accessproviders

  • De werkelijke snelheid op internet is afhankelijk van heel veel factoren, zoals wereldwijde drukte, de snelheid van de servers die u bezoekt, de instellingen van uw eigen computer en last but not least de bandbreedte die de providers inkopen.

  • Internetaanbieders hebben afgesproken vanaf 2013 realistische internetsnelheden te melden aan klanten. Ze gaan zich baseren op onderzoek van TNO. De providers die meedoen zijn KPN, Solcon, Tele2, T-Mobile, Vodafone en Ziggo. De nieuwe afspraken zijn vastgelegd in een gedragscode die vanaf 1 januari 2013 gaat gelden.

  • Op Internetten.nl wordt onder eenmalige kosten verstaan: administratiekosten, aansluitkosten, verzendkosten, rembourskosten. 

  • Accessproviders zijn bedrijven die hun klanten toegang verlenen tot het internet, mobiel of vast. Ze zorgen er dus voor dat je op het internet kunt surfen en/of kunt e-mailen. Of het nu via ADSL, de kabel, WiFI of het mobiele netwerk is. Voorbeelden van accessproviders zijn: Telfort, KPN, Tele2, XS4ALL, Vodafone en Ziggo.

  • Internettoegang via de kabel, (A)DSL, wifi en satelliet is over het algemeen asymmetrisch: de maximale downloadsnelheid is veel hoger dan de uploadsnelheid.

    Bij glasvezel zijn de snelheden gelijk. Dit is ook het geval als jouw kabelaar of DSL leverancier haar netwerkkabels in de wijk vervangen heeft door glaskabels.

    In de oudheid van het internet gebruikte je de analoge telefoonlijn (of de ISDN-aansluiting) voor het verbinden, toen waren de maximale upload- en downloadsnelheden gelijk.