Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Providers

  • Internet via de kabel en (A)DSL is asymmetrisch: de maximale downloadsnelheid is veel hoger dan de uploadsnelheid. Bij internet via glasvezel is de up- en downloadsnelheid hetzelfde. Dat betekent dat iets versturen even snel gaat als iets downloaden. Een hoge uploadsnelheid is handig als je grote bestanden, zoals foto’s en video’s, op internet zet. En bij videobellen is het ook merkbaar: het videobeeld wordt dan snel en met hoge kwaliteit verstuurd. Bij een kabel- en DSL-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager dan wanneer je iets downloadt.

  • Over het algemeen wordt de term provider gebruikt, dat is makkelijker. Accessproviders zijn bedrijven die hun klanten toegang verlenen tot het internet, mobiel of vast. Ze zorgen er dus voor dat je op het internet kunt surfen en/of kunt e-mailen. Of het nu via DSL, glasvezel, de kabel, WiFI of het mobiele netwerk is. Voorbeelden van accessproviders zijn: KPN, Lebara, Tele2, Vodafone, XS4ALL, Youfone en Ziggo.

  • De werkelijke snelheid op internet is afhankelijk van heel veel factoren. Bijvoorbeeld van de wereldwijde drukte op het wereldwijde web. Maar ook de snelheid van de servers die je bezoekt spelen een rol. Net als de instellingen en capaciteiten van jouw eigen computer (of ander apparaat). En last, but not least, de bandbreedte die de providers inkopen en/of aanbieden. Vandaar dat de werkelijke te halen snelheden gemeld moeten worden als je een aanvraag doet. Of informatie daarover opvraagt.

Voordelen Totaalwijzer.nl
  • Minimaal € 20 cashback
  • Gratis onafhankelijk advies
  • Alle providers
  • 22 jaar ervaring
  • Deskundige klantenservice

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.