Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo's hotspots nog niet massaal gebruikt

door Jeanet Woldring

Ziggo heeft zijn miljoenste WiFi-hotspot in zijn verzorgingsgebied geactiveerd. Ongeveer een vijfde van de Ziggo-abonnees gebruikt de wifispots van het bedrijf actief.  Dat heeft het bedrijf laten weten aan Tweakers.net.

Ziggo activeerde het netwerk van WiFi hotspots in april van dit jaar. Zodoende kunnen klanten van Ziggo kosteloos gebruikmaken van elkaars internetverbinding.

Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ligt het aantal abonnees dat geen gebruik maakt van de functionaliteit lager dan aanvankelijk gedacht. In totaal biedt 4,5 procent van de klanten geen hotspot aan.

Het WiFinetwerk van Ziggo, verspreid over 950 duizend huishoudens, is hoofdzakelijk actief in woonwijken. Het netwerk bestrijkt onder meer steden als Den Haag, Amersfoort en Utrecht, Rotterdam en Amsterdam vallen erbuiten. In die steden is UPC de belangrijkste aanbieder. UPC test zijn draadloze netwerk op dit moment in Zutphen.

In tegenstelling tot de werkwijze van Ziggo en UPC biedt KPN draadloos internet aan via hotspots. Deze zijn te vinden in winkels en op openbare plekken. Met bepaalde abonnementen krijgen internetklanten gratis toegang, terwijl niet-klanten tijdelijke toegang kunnen kopen.

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.