Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo Interactieve CI+ Module: geen aparte ontvanger meer nodig

door Jeanet Woldring

Heb je liever géén extra kastje en een zoveelste afstandsbediening, maar wil je wél profiteren van alle voordelen van televisie van Ziggo? Dan is de Interactieve CI+ Module misschien een uitkomst. Voorwaarde is dat je een nieuwe, door Ziggo gecertificeerde televisie bezit.

Interactieve tv rechtstreeks via de televisie

Als eerste Nederlandse kabelaanbieder heeft Ziggo deze zomer een CI+ module op de markt gebracht waarmee interactieve tv mogelijk is rechtstreeks via de televisie. De interactieve module, inclusief smartcard, kost 89 euro en is onder meer te koop via de website van Ziggo.

Vanaf dit najaar mogelijk (*update)

Vanaf dit najaar* wordt het mogelijk om daadwerkelijk gebruik te maken van interactieve diensten zoals TV Gemist en Films en Series On Demand met een Interactieve CI+ module. Deze optie wordt dan automatisch beschikbaar gemaakt via een software-update.

Nieuwe televisies van LG, Samsung en Philips

De nieuwe module is alleen bruikbaar in door Ziggo gecertificeerde nieuwe modellen televisies die van internettoegang voorzien zijn. Het gaat dan om modellen uit 2013. De gecertificeerde televisies zijn herkenbaar aan een speciale sticker. Uit een lijst van toestellen die Ziggo openbaar heeft gemaakt, blijkt dat het vooralsnog alleen om televisies gaat van de fabrikanten LG, Samsung en Philips. Ziggo laat echter weten dat er in de directe toekomst meer internettelevisies gecertificeerd worden.

*Update 5-11-2013: Ziggo heeft zojuist bekendgemaakt dat klanten met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie vanaf morgen 6 november gebruik kunnen maken van interactieve diensten. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.