Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo en UPC verliezen klanten na fusie

door Jeanet Woldring 1 reactie

De kabelaars UPC en Ziggo hebben na de overname klanten verloren. Het gaat in totaal om 26 duizend klanten, waarvan voornamelijk analoge kijkers. Dat heeft eigenaar Liberty Global bekendgemaakt. Uit reacties op Tweakers blijkt dat veel mensen overstappen naar KPN en Telfort.

Sinds de fusie heeft UPC 11.000 abonnees zien vertrekken. Bij Ziggo vertrokken in de laatste maanden van het afgelopen jaar 15.000 klanten. Het was voor Ziggo de eerste keer dat het werd meegenomen in de kwartaalcijfers van Liberty Global. De overname vond plaats op 11 november 2014.

Over het gehele vierde kwartaal was het klantverlies voor beide bedrijven nog groter, namelijk 36.000. Het grote verlies zat bij beide aanbieders in analoge tv-kijkers. UPC verloor maar liefst 17.500 analoge kijkers, 3700 klanten voor telefonie en 3600 abonnees voor digitale tv. Wel kreeg het bedrijf er eind 2014 4200 klanten bij voor digitale tv. Bij Ziggo vertrokken er het laatste kwartaal 15.700 analoge kijkers en 5200 telefonie-abonnees. Er kwamen 1500 klanten voor digitale tv bij en 4000 internetabonnees.

Als naar heel 2014 gekeken zou zijn, zouden UPC en Ziggo er samen 31.000 klanten bijgekregen hebben, aldus Liberty Global.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: George A.M. van Steenveldt ()

Ook wij zijn aan het zoeken voor een andere provider.
Nu bij Ziggo alles in 1. Maar omdat men France 2 uit het bestand haal, gaan we over op een schotel.
Data en telefonie zoeken we ook een andere provider.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.