Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Solcon, XS4ALL en ZeelandNet beste internetproviders'

door Jeanet Woldring

In de ProviderMonitor van de Consumentenbond scoren Solcon, XS4ALL en ZeelandNet het hoogst over de periode mei tot en met oktober. Klanten van deze providers zijn zeer tevreden over de stabiliteit en betrouwbaarheid van de internetverbinding. Caiway staat net als vorig jaar onderaan de lijst met een 6,6, wat vooral te wijten zou zijn aan het slechte oordeel over hun klantenservice.

Vanaf mei 2012 publiceert de Consumentenbond de resultaten voor de combinatie van internet+bellen en de combinatie internet+bellen+digitale tv. Dit volgt de trend dat steeds meer consumenten zo'n totaalpakket aan diensten afnemen bij een provider. Anders dan vorige keren worden de resultaten voortaan op de laatste 6 maanden gebaseerd in plaats van de laatste 2 maanden. Dit doet de Bond omdat ze de lange-termijnprestaties van providers belangrijk vindt.

ZeelandNet en Solcon beste score internetsnelheid
Het hoogste cijfer (8) voor de internetsnelheid krijgen Zeelandnet en Solcon. Online.nl scoort hierop het laagste met een 6,8. dit is een heel andere uitslag dan de prijssnelheidsscore op Internetten.nl. Tele2 en Ziggo scoren hier het best, dat wil zeggen bij deze providers krijg je 'het meeste waar' voor je geld. Weten wie volgens Internetten.nl de beste prijs/snelheidssore krijgen?

Ontevreden over oplossen storingen
Het minst tevreden zijn de deelnemers aan de ProviderMonitor over het oplossen van storingen door de providers. Alleen Solcon krijgt hiervoor een voldoende (6,6), andere providers scoren hierop tussen de 5,0 en 5,8. Ook hier eindigt Online.nl onderaan.

Ervaringen panelleden
Voor de ProviderMonitor geven bijna 10.000 panelleden ervaringen met hun internetproviders door aan de Consumentenbond. Het totaalcijfer voor de internetproviders is opgebouwd uit een oordeel over de kwaliteit van internet (60%), de algemene tevredenheid (20%) en de service bij storingen (20%). 

Internet + bellen + tv vergelijken op prijs of snelheid? Kijk op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.