Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Klachtenregen voor Cogas over doorgiftestop Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het regent klachten over het besluit van Cogas om Ziggo voor Caiway in te wisselen voor het leveren van digitale diensten. Ook de Consumentenbond vindt de actie van Cogas klantonvriendelijk. De Bond pleit al langer voor een verplichting om meerdere aanbieders op de kabel toe te laten en roept netbeheerder Cogas en zijn aandeelhouders op hun beleid te wijzigen.

Verplicht overstappen

Klanten moeten van Cogas overstappen naar Caiway óf de kabel verlaten en een ADSL aanbieder zoeken. Cogas, beheerder van het vaste netwerk in delen van Twente, liet Ziggo toe op haar kabelnetwerk voor digitale diensten, maar stapt per 1 januari 2015 over op Caiway als enige aanbieder van tv-, internet- en telefoniediensten.

Cogas heeft deze beslissing genomen omdat Ziggo alleen via kabel diensten wil aanbieden. Cogas is in samenwerking met bouwfonds CIF echter bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het verzorgingsgebied. Saillant detail is dat CIF eigenaar van aanbieder Caiway is.

Kwalitatief minder en duurder

Veel klanten vinden het aanbod van Caiway kwalitatief minder en duurder. Zo is de prijs van onbeperkt bellen bij Caiway veel hoger.Ook raak je de korting van tien euro per maand kwijt bij Ziggo Mobiel. Verder vervallen diensten als Wifispots, internetbeveiliging, je e-mailadres, live tv-kijken via tv app,uitzending gemist en video on demand (alleen via glasvezel). Daarnaast biedt Caiway geen tweede lijn en geen alarmlijn mogelijkheden.

Kortom, er zijn diverse scenario's denkbaar waarbij je een stuk duurder uit bent. Alle verschillen heeft Caiway op een rijtje gezet, waarbij aangegeven wordt dat er 'bijna niets verandert' als men overstapt naar Caiway.

Protestacties

Op internet zijn via sociale media diverse protestacties tegen de beslissing van Cogas begonnen. Ook de politiek mengt zich in de discussie. De VVD-fractie in Almelo wil op politiekniveau overleg over de kwestie. Ook op het Community forum van de Consumentenbond zijn mensen druk met elkaar in gesprek over de situatie en te verwachten problemen: "Ik zou Cogas/Caiway willen oproepen de deal aan te passen en klanten tegemoet te komen. En zorg dat naast de kabel er ook direct een alternatief via glasvezel is."

Geactualiseerd: woensdag 22 oktober 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.