Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

HBO stopt in Nederland, Ziggo neemt series over

door Anniek Kruijer

HBO-GO-Tele2.pngVanaf 1 januari stopt HBO Nederland met het uitzenden van films en series. Ziggo-klanten hoeven niet te vrezen. Kabelbedrijf Ziggo heeft de rechten van de HBO-series, waaronder Game of Thrones gekocht en wil de nieuwe dienst gaan aanbieden vanaf 2017. 

Een HBO-abonnement kost ongeveer 15 euro per maand. Daarmee is het duurder dan concurrent Netflix, dat 10 euro per maand kost. Uit een nieuwsbericht op de site van Sqarql blijkt dat alle diensten waaronder de lineaire tv-zenders HBO, HBO 2 en HBO 3, de streaming app HBO Go en de SVoD-dienst HBO On Demand worden beëindigd. 

HBO wordt exclusieve content bij Ziggo

Door het stopzetten van de zender zullen KPN en andere aanbieders klanten verliezen. De betaalzender zit momenteel inbegrepen bij de duurdere abonnementen van Fiber en KPN (ook KPN Compleet) en bij alle abonnementen van Online.nl. Zij zullen hun producten waarschijnlijk moeten aanpassen. Ziggo is samen met moederbedrijf Liberty Global eigenaar van HBO Nederland. In februari 2012 had Ziggo de primeur met het uitzenden van HBO. Het ging om de lineaire kanalen en de VoD-diensten. Volgens Telecompaper maakt de kabelaar in november bekend in welke vorm het HBO-content gaat aanbieden.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.