Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Providers transparant over daadwerkelijke internetsnelheden

door Jeanet Woldring

Internetproviders moeten mensen goed informeren over de werkelijke snelheid van de internetverbinding. Dat gebeurt nu ook volgens minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer. Aanbieders houden zich goed aan de afspraken in de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden.

Maximale en feitelijke snelheden
Volgens minister Kamp gaat een aantal providers reeds verder dan de vastgelegde afspraken door consumenten - naast de maximale snelheden - ook te informeren over de feitelijke snelheden. Eind vorig jaar heeft de VVD-fractie ook het belang van informatie over feitelijke snelheden benadrukt. De minister is hierover toen in gesprek gegaan met de aanbieders.  

Afstand wijkcentrale, gedeeld gebruik, drukte bij servers
Aanbieders hebben afspraken gemaakt over de factoren die van invloed zijn op de daadwerkelijke snelheid die de consument ervaart. Dit houdt in dat consumenten worden geïnformeerd over de factoren die van invloed zijn op de internetsnelheid, zoals afstand tot de wijkcentrale, gedeeld gebruik en drukte bij servers. De bij de gedragscode aangesloten providers* hebben deze afspraken, die per 1 januari 2013 in werking zijn getreden, ook geïmplementeerd.

Aanbeveling Europese Commissie
Deze zomer komt de Europese Commissie met een aanbeveling over actuele en daadwerkelijke snelheden. Dit biedt volgens de minister voldoende perspectief om ervoor te zorgen dat binnen afzienbare tijd alle consumenten worden geïnformeerd over de feitelijke internetsnelheid.

Wil je de snelheid van je eigen internetverbinding testen? Doe dan hier de speedtest van Ookla.

* De deelnemende providers zijn CaiW, Concepts, Edutel, KPN, Solcon, NLkabel, Tele2, T-Mobile, UPC, Vodafone en Ziggo.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.