Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijssnelheidstest februari 2014

1 reactie

In februari zijn Online, CanalDigitaal en Ziggo de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin deze maand de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

In de categorie Internet is Tele2, na meer dan één jaar op de eerste positie te hebben gestaan, van de troon gestoten door Online.nl. Vorige maand stond Online.nl met het Ultrasnel Internet pakket nog op de derde positie. In de categorie Internet & Bellen voert CanalDigitaal nog steeds de lijst aan met het Snel Internet & Bellen pakket. Ook in deze categorie heeft Tele2 aanbieder Online.nl voor moeten laten gaan en zakt van de tweede naar de derde positie. De Alles-in-1 categorie is ongewijzigd, Ziggo staat hier nog steeds op de eerste positie in met Alles-in-1 Extra pakket.

Prijssnelheidstest februari 2014
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 10 februari 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Ultrasnel Internet € 239,40 50 / 5
2 UPC 120 Mb Internet € 539,00 120 / 6
  3   Supersnel Internet € 209,40 30 / 3
Internet & bellen
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 CanalDigitaal Snel Internet & Bellen € 269,50 50 / 5
3 Online.nl Utrasnel Internet en Hallo Basis € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 276,00 40 / 4
Internet, bellen en tv
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Extra € 662,70
150 / 15
2 UPC Alles-in-1 Power
€ 629,00 120 / 6
3 UPC Alles-in-1 Extra Power € 809,00 200 / 10
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.
Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Lees meer over internetsnelheid en doe de snelheidstest van Internetten.nl

Reacties (1)

Geplaatst door: johannes ()

wij wonen in het Veluwe bos. Het gsm bereik is daar belabberd, vaak helemaal geen signaal. Belangrijker dan al die mooie behaalde 'prijzen' vind ik de grootste landelijke dekking. Daarom zijn we bij KPN, maar misschien zijn er providers met betere dekking?

Opmerking van de redactie op 19-02-2014
We attenderen u graag op recent onderzoek naar het mobiel bereik in Nederland. Samen met Radar heeft Bellen.com gekeken hoe het daarmee is gesteld. Lees het artikel en bekijk uitzending gemist: http://www.bellen.com/nieuws/groot-onderzoek-mobiel-bereik.aspx
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.