Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netflix nu ook in Nederland gestart

door Jeanet Woldring

Online videodienst Netflix is met ingang van vandaag live gegaan in ons land. De entree op de Nederlandse markt was al enige tijd geleden aangekondigd. Het onbeperkt streamen van films en series kan voor een maandbedrag van 8 euro. Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt.

Online vervanger voor dvd's

Abonnees kunnen de diensten via diverse manieren afnemen. De streams, grotendeels in HD-kwaliteit, zijn beschikbaar via televisie, mobiel, tablet, pc, PS3, Wii en Xbox. De streamingsdienst biedt in Nederland een speciaal aanbod met films van eigen bodem, zoals 'Komt Een Vrouw Bij de Dokter', Oorlogswinter en De Heineken Ontvoering. Ook internationale series als Lost, The Killing en Family Guy zijn te zien. 

Netflix heeft ook gloednieuwe series die alleen via de eigen dienst te zien zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om het politieke drama House of Cards, de mystery-serie Hemlock Grove, seizoen vier van de comedy Arrested Development en Orange is the New Black. Helemaal nieuw vanaf 12 september is Derek; de nieuwe comedy van Ricky Gervais.

Ter introductie biedt Netflix de eerste maand gratis aan. Op deze manier kunnen gebruikers de dienst uitproberen. Er kunnen maximaal zes apparaten gekoppeld worden aan een account. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Snelheden

Om dit alles te bekijken heb je een downloadsnelheid nodig van minimaal 0,5 Mbps. Een betere verbinding zorgt voor een hogere kwaliteit. Voor HD verlangt Netflix een verbinding met een snelheid van 5 Mbps. Super HD-kwaliteit is mogelijk bij 7 Mbps, terwijl 3D content bekeken kan worden bij 12 Mbps.

Kosten

De maandelijkse kosten verschillen nogal per land. In Nederland kost de dienst 8 euro per maand, in de Verenigde Staten 8 dollar.  In Ierland betaal je 7 euro en in Denemarken 10,60 euro per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.