Hoe snel is internet op jouw adres?

door Anniek Kruijer

Breedbandatlas.jpgHoe snel is internet in je straat en op jouw adres? Op de vernieuwde site BreedbandAtlas.nl kun je dat zien. Je kunt ook zien of er behalve kabel (coax) en koper (DSL) ook glasvezel ligt. En hoe snel de verbinding op je adres maximaal is.

Hoe breed is je breedband?

Met de BreedbandAtlas kun je kosteloos, ongelimiteerd en zonder jezelf eerst te registreren, de breedbandsituatie opzoeken en bekijken voor alle panden in Nederland.

De interactieve kaart op basis van GeodanMaps toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare (download-) internetsnelheid over die verbinding. Met de zoekfunctie is het ook mogelijk om de situatie in beeld te brengen voor een postcodegebied, woonplaats, of gemeente.

Waarom een breedbandatlas?

De atlas is een initiatief van adviesbureau Stratix, specialist op het gebied van communicatie-infrastructuren. Met de lancering van de BreedbandAtlas wil Stratix een werkelijk perspectief op de breedbanddekking in Nederland bieden.

--> Naar de BreedbandAtlas

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Internetten.nl wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, vaste telefonie en televisie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional