Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groei vaste telefonie door internetbellen

door Jeanet Woldring

Het aantal vaste telefoonaansluitingen groeit weer. Nog steeds zeggen veel mensen hun 'ouderwetse' vaste telefonie-abonnement op. Die ontwikkeling wordt echter gecompenseerd door de opkomst van internetbellen, het zogeheten VoIP. Dat zegt onderzoeksbureau Telecompaper.

Eerder maakte waakhond Opta bekend dat er minder gebeld wordt via de vaste lijn. Met 5,1 miljard belminuten in het tweede kwartaal wordt er 6 procent minder gebeld dan in het kwartaal ervoor. Er wordt minder naar vaste nummers gebeld maar meer naar internationale en naar mobiele nummers.

In het derde kwartaal groeide het aantal vaste aansluitingen met 41.000. Er zijn nu in totaal 6,1 miljoen aansluitingen. Een kleine 2 miljoen daarvan heeft nog een 'ouderwetse' PSTN/ISDN-verbinding, terwijl  het overgrote deel nu een VoIP-aansluiting heeft (4,6 miljoen).   

De groei in het internetbellen komt vooral doordat steeds meer huishoudens kiezen voor een alles-in-een-pakket van internet, televisie en bellen.

Naast kabelbedrijven als UPC en Ziggo en telecombedrijf KPN bieden steeds meer partijen dit soort pakketten aan, zoals Tele2, T-Mobile, Vodafone en Scarlet.

Volgens Telecompaper groeit de markt voor vaste telefonie dit jaar met 2,3 procent. Naar verwachting zal het aantal VoIP-verbindingen dit jaar toenemen met tien procent.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.