Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Fox mag Eredivisie Media & Marketing overnemen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse televisiezender Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch mag Eredivisie Media en Marketing (EMM) overnemen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit geeft hiervoor toestemming. Fox krijgt hierdoor een belang van 51 procent in EMM. Tot 2025 ontvangen de voetbalclubs uit de Eredivisie van Fox 80 miljoen euro per jaar.

Wat betekent dit voor de samenvattingen op zondagavond?
De Mediawet verplicht dat de samenvattingen op zondagavond worden uitgezonden. Dit moet via een open net dat tenminste 75% van alle huishoudens kan ontvangen. Op dit moment zendt de NOS de samenvattingen uit. Dit contract loopt tot 1 juli 2014. 

Na deze datum kan EMM besluiten de samenvattingen zelf op een nieuwe zender uit te zenden. Dit mag maximaal 6 jaar. Na deze periode moeten de voetbalclubs uit de Eredivisie de samenvattingen weer opnieuw aanbieden. Ook dan gelden de eisen van de Mediawet.

Live uitzendingen Eredivisie
De overname heeft geen gevolgen voor de live uitzendingen via de Eredivisie Live kanalen. EMM blijft deze kanalen doorgeven aan alle aanbieders van televisie via onder andere kabel, satelliet of ether. Consumenten hoeven dus niet van aanbieder te veranderen.

Geactualiseerd: zondag 2 december 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.