Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Digitenne per 1 juli fors duurder

door Jeanet Woldring 3 reacties

KPN verhoogt op 1 juli de abonnementsprijs van Digitenne met dertig procent. Het abonnement gaat 12,50 euro per maand kosten. Daarmee krijgt Digitenne dezelfde prijs als Interactieve TV van KPN

Toenemende kosten voor doorgeven zenders
De huidige prijs voor Digitenne bedraagt  € 9,66 per maand. KPN voelt zich genoodzaakt de prijs te verhogen vanwege toenemende kosten voor het doorgeven van tv-zenders. 'Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor het onderhoud van het netwerk'. 

De prijsverhoging gaat gelden voor abonnees die bij KPN alleen Digitenne als tv-product afnemen. Veel Nederlanders die op deze manier tv kijken doen dat vanwege de lage maandelijkse kosten. Of omdat tv via de kabel of koperdraad niet beschikbaar is, zoals in sommige buitengebieden.

De prijs van Digitenne is lager dan een abonnement bij een kabelbedrijf. Hiervoor krijgt men wel een beperkter zenderaanbod. In de afgelopen jaren verhoogde KPN de maandelijkse prijs van Digitenne echter stapsgewijs en inmiddels is de prijs verdubbeld.

Prijsverlaging
De maandelijkse kosten van Eredivisie Live en de huurkosten van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart worden iets verlaagd. Het gaat hier om een paar dubbeltjes, om zodoende weer mooie ronde bedragen te krijgen na de btw verhoging in oktober vorig jaar. Zo gaat Eredivisie Live naar € 12,50 (was € 12,71) en zowel de ontvanger als de insteekkaart naar € 4 (was € 4,07).

Je kunt op een Digitenne abonnement drie televisies aansluiten. Voor elke televisie heb je een aparte tv-ontvanger nodig. Een extra Insteekkaart of basis tv-ontvanger huur je voor € 4 per maand.

Digitenne bij Interactieve TV abonnement
De verhoging van het abonnementstarief geldt niet voor klanten die Digitenne bij hun Interactieve TV abonnement hebben. Interactieve TV-abonnees die via DSL-koperdraadtechniek kijken, hoeven namelijk geen abonnementskosten voor Digitenne te betalen. Zij betalen alleen de kosten voor de huur van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart. Wel worden de kosten van Eredivisie Live en de huurkosten van de Digitenne ontvanger of Insteekkaart verlaagd.

Daling Digitenne-abonnees
Nu de maandelijkse prijs van Digitenne gelijk wordt aan Interactieve TV van KPN én steeds dichter bij kabelbedrijven komt te liggen, lijkt een verdere daling van het aantal abonnees onafwendbaar. Wie in buitengebieden woont, kan in vrijwel alle gevallen satelliettelevisie via CanalDigitaal als alternatief nemen. Het makkelijk aansluiten van Digitenne blijft echter een groot pluspunt. 

Volgens TotaalTV was de afgelopen jaren op bijvoorbeeld campings goed zichtbaar dat het aantal schotelantennes minder werd en dat als vervanging via Digitenne naar tv werd gekeken. Naast de makkelijke installatie wordt ook de gunstige prijsstelling van Digitenne hiervoor als belangrijke reden genoemd.

Abonnement beëindigen of wijzigen
De prijsverhoging geeft klanten het recht hun abonnement te beëindigen of te wijzigen in bijvoorbeeld Interactieve TV van KPN. Interactieve TV heeft dezelfde prijs als Digitenne maar biedt veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld live tv-programma’s pauzeren, kijk je tv op je laptop, smartphone of tablet en kijk je programma’s terug met Programma Gemist. 

Meer info & bestel: Interactieve TV

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Leo ()

Jaren lang digitenne gebruikt omdat ze goedkoop zijn,nu ze 30% duurder worden ben ik goedkoper uit met canaal digitaal dus kpn nooit meer.

Geplaatst door: Ed de Callafon ()

Ik en vele met mij gebruiken digitenne in de slaapkamer. Meestal kijk ik een film via een mediaplayer in de slaapkamer, dus als ik 10 uur p/m kijk via digitenne is het veel.

Uiteraard gaat digitenne nu de deur uit.
Als ze slim zijn bij KPN, dan schrappen ze met het uitzenden van een berg zenders, om de kosten in toom te houden.

Waarschijnlijk denken er vele hetzelfde over als ik. Ik heb aan Ned 1,2 en 3 genoeg in de slaapkamer.

Geplaatst door: gjwolthof ()

hoe dom kun je zijn om in deze tijd de prijs met 30 % te verhogen,

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.