Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Zware WiFi routers niet toegestaan'

door Jeanet Woldring

Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, waarschuwt bedrijven voor het illegaal gebruikmaken van zware WiFi routers met een hoog zendvermogen. Deze apparaten mogen in Nederland wel verkocht en verhandeld worden, maar het gebruik ervan is verboden.

Verbindingsproblemen
Diverse campings, jachthavens, restaurants, scholen en bedrijven hebben behoefte aan zware routers omdat het signaal van standaard routers niet volstaat. Zij halen een afstand van maximaal 20-30 meter bereik. WiFi apparatuur met een vermogen van meer dan 100 mWatt is in Nederland echter verboden, om verbindingsproblemen bij de buren te voorkomen. 

Agentschap Telecom waarschuwt bedrijven daarom voor deze routers. De apparaten mogen in Nederland wel verhandeld, maar niet gebruikt worden. 

Alternatieven
Partijen die behoefte hebben aan een beter signaal krijgen het advies te kijken naar WiFi- repeaters of -hotspots, die het signaal heruitzenden. Dit zijn apparaten die ondanks hun lagere vermogen (maximaal 100 mWatt) toch een oplossing bieden voor het dekkingsprobleem. Ook kunnen ondernemers zelf veel veranderen in het bereik van hun router, door die op een centrale plaats in het pand en op een hoge plek te plaatsen. De meterkast is over het algemeen niet zo’n plek volgens het agentschap.

Nederlandse eisen
Mensen die willen weten of hun apparaat aan de Nederlandse eisen voldoet, moeten letten op de CE markering. Elk elektronisch apparaat dat in Europa verkocht wordt moet zijn voorzien van zo'n markering. Deze moet op de verpakking en op het apparaat zichtbaar zijn. Is die er niet, dan mag het apparaat niet in Europa, ook niet in Nederland, verhandeld worden.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.