Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo ziet tv-kijkers en bellers vertrekken

door Jeanet Woldring 1 reactie

ziggo.gifKabelbedrijf Ziggo heeft in de eerste drie maanden van het jaar klanten verloren. Met name tv-kijkers en bellers via het vaste net vertrokken naar de concurrent. Het aantal internetklanten nam juist toe. Het kabelbedrijf had naar eigen zeggen last van de sterke concurrentie van andere aanbieders van internet, tv en telefonie.

Minder tv kijkers en bellers, meer internetabonnees

Mobiel van Ziggo.jpgHet aantal aansluitingen van Ziggo zakte in de eerste drie maanden van het jaar naar een kleine 9,7 miljoen. Het verlies van in totaal 40.000 abonnementen kwam door opstappers van tv en vaste telefonie. Het aantal internetabonnementen nam daarentegen toe met 8000, wat volgens de provider te danken is aan een promotiecampagne die draaide om de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen  Ook op mobiel gebied zijn er in het eerste kwartaal abonnees bijgekomen. Het totale aantal mobiele abonnees is met 10.000 gestegen tot 197.000.

Minder opzeggingen dan vorig jaar

Ziggo geeft aan 7000 minder opzeggingen te hebben ontvangen dan een jaar eerder en schrijft dat toe aan het eigen kwaliteitsprogramma. Mede door de lancering van het eigen sportkanaal Ziggo Sport steeg ook de klanttevredenheid. Ook maken steeds meer klanten gebruik van Horizon TV, de Ziggo-dienst waarin onder meer digitale televisie en tv-kijken via mobiele apparaten zit. Twintig procent van het totale klantenbestand maakt er gebruik van.

De Replay TV-functionaliteit op het Horizon TV platform wordt actief gebruikt door meer dan tweederde van de Horizon TV abonnees. Daarom is Replay TV via Horizon Go, de multi-screen TV app, beschikbaar gesteld aan de overige 3,2 miljoen klanten die geen Horizon TV abonnement hebben. Dankzij deze uitbreiding verwacht Ziggo dat er meer gebruik zal worden gemaakt van Horizon Go, wat 23% van de digitale TV klanten was per 31 maart 2016. Om de ervaring van de Horizon TV abonnees verder te verbeteren, heeft Ziggo een nieuwe app voor het Sport-kanaal gelanceerd en is een samenwerking aangegaan met Twitter. 

Groei moederbedrijf Liberty Global

Moederbedrijf Liberty Global zag in dezelfde periode zijn aantal abonnementen in heel Europa juist met 1,5 miljoen toenemen naar 53,6 miljoen. Dat was te danken aan goede prestaties in met name het Verenigd Koninkrijk. De omzet van Liberty Global steeg met 1 procent naar 4,3 miljard dollar (3,8 miljard euro). Ziggo zag zijn omzet met 3 procent dalen.

Voorgenomen fusie Vodafone

De voorgenomen fusie van Ziggo met Vodafone Nederland wordt naar verwachting aan het einde van het jaar afgerond. Liberty Global zegt momenteel ,,constructieve" gesprekken te voeren met de Europese Commissie over de samenvoeging van het kabelnetwerk van Ziggo met de mobiele diensten van Vodafone.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Robin Franken ()

Dag Anniek, stel dat internet 50 tot 60 procent goedkoper kan worden aangeboden bij een abonnee. We zouden dan een primeur hebben en het zou de hele markt op zijn kop zetten.

De som is simpel. Een pakket zit bij de meeste mensen vast geroest zeg maar. Internet, alarm, domotica, ip-tv, sociaal media, energie management, alles in een kastje van 20x20x5 cm in de meterkast. Dit al vanaf €25,95 per maand. Heb ik dan een interessante propositie? Ben heel benieuwd, het kan echt. WIFRAnet gaat het heten, ik ga het introduceren.
Wie wil deze primeur?

Mvg. Robin Franken

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.