Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo versus KPN: wie heeft de sterkste prijsstijging?

door Anniek Kruijer 6 reacties

vergelijking-ziggo-kpn.fw.jpgVanaf 1 juli stijgen de abonnementsprijzen van KPN en Ziggo voor internet, bellen en tv. KPN voert een verhoging door van 2,50 euro en Ziggo verhoogt de tarieven van enkele abonnementen met maximaal 1,95 euro per maand. Hoe waren de verhogingen de afgelopen 5 jaar? Wie van de twee grote providers liet de prijzen en snelheden het sterkst stijgen?

In deze vergelijking kijken we naar de prijsverhogingen van KPN en Ziggo in de afgelopen vijf jaar (2011-2016). We zijn uitgegaan van de volgende punten:

  • De meest voordelige Alles-in-1 pakketten;
  • De prijzen en snelheden die we noemen golden niet noodzakelijkerwijs voor het gehele jaar;
  • Alleen de downloadsnelheid is vergeleken, niet de uploadsnelheid. De downloadsnelheid is de belangrijkste onderscheidende factor;
  • Uitsluitend is gekeken naar de standaardprijs per maand, niet naar tijdelijke kortingen, aansluitkosten en dergelijke;

Daarnaast kunnen er ook andere verschillen zijn, zoals vele interessante extra’s die klanten krijgen. Omdat die vooral bij de duurdere pakketten te vinden zijn, hebben we die niet in deze vergelijking meegenomen.

  kpn.gif     ziggo.gif    
  Pakket Maandprijs Snelheid Pakket Maandprijs Snelheid
2011 Alles-in-een Basis  € 41  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 42  2 Mbps
2012 Alles in-een-Instap  € 45  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 42,71  10 Mbps
2013 Alles in-een-Instap  € 48  8 Mbps Alles-in-een Basis  € 43,95  20 Mbps
2014 Alles in-een-Instap  € 45  10 Mbps Alles-in-een Basis  € 44,95  30 Mbps
2015 Alles in-een-Instap  € 45  10 Mbps Connect&Play Start  € 45,95  40 Mbps
2016 Alles in-een-Instap  € 47,50  20 Mbps Connect&Play Start  € 45,95  40 Mbps

Prijsverhoging van 3 procent bij KPN

Bij KPN zijn de snelheden van de instapverbinding toegenomen van 8 naar 20 Mb/s. Tegelijkertijd zijn de prijzen verhoogd van 41 euro per maand naar 47,50 per maand. In vijf jaar tijd is dat een verhoging van 15,85 procent, gemiddeld per jaar ongeveer 3 procent. 

Ziggo laat prijzen stijgen met 1,8 procent

De snelheden voor het instappakket zijn verhoogd van 2 Mb/s in 2011 naar 40 Mb/s nu. De maandtarieven gingen van 42 euro naar 45,95 euro. In vijf jaar tijd is dat een verhoging van 9,4 procent oftewel ongeveer 1,8 procent op jaarbasis. 

kpn-verhoging-juli2016.jpg ziggo-verhoging-juli2016.jpg
Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Conclusie

Bij Ziggo zijn de prijzen met ongeveer de inflatie gestegen, de snelheden daarentegen zijn behoorlijk omhoog gegaan. Wat een groot verschil met de snelheden waarmee we nu internetten! Bij KPN zijn de prijzen harder gestegen dan de inflatie, terwijl de snelheidsverhoging beperkter was. Twijfel je tussen Ziggo en KPN? Bekijk de verschillen. Wil je door de prijsverhoging overstappen? Je kunt altijd een vergelijking maken op basis van je postcode, misschien biedt een andere goedkopere provider ook wel een pakket dat aansluit op jouw wensen. 

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (6)

Geplaatst door: Paul ()

Waar ik steeds maar weer ontzettend pissig over ben is het feit dal ALLE providers ons met hele shitloads van Amerrikaanse TV meuk opzadelen terwijl ze dingen als NPO Cultuur alleen in hun allerduurste pakketten opnemen hoewel wij wel met zijn allen via de omroepen en dus indirect via ons belastinggeld voor die zenders betalen ook al zien we ze niet. Ik ken GEEN ENKEL LAND waar dit soort extra publieke netten niet in het goedkoopste BASISPAKKET zit, ongeacht de kabelmaatschappij. Wanneer corrigeert iemand die schandalige uitbuiterij eens? Ik wil uitsluitend Nederlandstalige zenders van Nederland en België kunnen bestellen en dat voor een passend bedrag zonder voor 120 andere buitenlandse zenders waar we nooit naar kijken te moeten dokken.

Geplaatst door: Patrick ()

Als je wel naar de wat uitgebreidere pakketten kijkt en KPN Compleet meeweegt, dan scheelt is KPN voor mij 15 euro per maand goedkoper omdat je het Pluspakket gratis krijgt. Ook bij glasvezel is upload net zo hoog als de download snelheid. Een voordeel als je veel gebruik maakt van Cloud diensten zoals Dropbox bijvoorbeeld. Nu lijkt Ziggo in jullie overzicht een beter resultaat te geven, maar dat kan dus een vertekend beeld geven.

Geplaatst door: Jaap ()

Jammer dat je bij Ziggo niet alleen internet kunt afsluiten.

Geplaatst door: Jos ()

Telfort gaat mee met KPN https://www.telfort.nl/algemeen/wijzigingen-2016.htm

Geplaatst door: Graham ()

Het wordt een beetje tijd dat de providers een eerlijke prijs vragen voor de geleverde diensten. Ik ben voorstander van een nieuw systeem, namelijk "euro-tarief", dwz. de provider krijgt maximaal 1 Euro per maand per geleverde mb/s snelheid. In mijn geval zou dat neerkomen op 11 Euro per maand. (dit is het maximaal dat er hier in de grensstreek Limburg wordt aangeboden) Er wordt van alles en nog wat aangeboden..bij Telfort merk ik alleen meer storingen en haperingen, maar de prijs gaat wel steeds omhoog.. "Wij verbeteren ons netwerk"... waar dan? in de datacenter?

Geplaatst door: Alex ()

Vreemde grafieken: de snelheid wordt in euro's aangegeven...

Opmerking van de redactie op 17-05-2016
Bedankt voor de terechte opmerking. Gaan we z.s.m. aanpassen!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.