Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo start landelijke uitrol WiFi netwerk

door Jeanet Woldring 2 reacties

Ziggo activeert het netwerk van WiFi hotspots in haar hele verzorgingsgebied. Uiterlijk eind augustus zijn de hotspots geactiveerd op de modems van bijna een miljoen klanten. Den Haag is na de teststad Groningen de tweede stad waar de WifiSpots geactiveerd worden. Vanaf 7 mei staan circa 65 duizend WifiSpots in Den Haag aan.

Onbeperkt draadloos internet buitenshuis
Ziggo's internetklanten hoeven de speciale WifiSpots inloggegevens maar één keer per apparaat in te stellen en hebben daarna automatisch toegang tot alle beschikbare WifiSpots. Zowel zakelijke Ziggo-klanten als consumenten hebben toegang, waardoor ze onbeperkt draadloos buitenshuis kunnen internetten.

Veiligheid en privacy
Ziggo heeft de apparatuur en programmatuur van het modem/WiFi-router zo aangepast dat deze voldoen aan onderstaande eisen:
• De WifiSpot is volkomen gescheiden van het klantnetwerk zodat veiligheid en privacy optimaal gewaarborgd zijn
• WiFi-gebruik door gasten heeft geen invloed op de internetprestaties bij de klant;
• De WifiSpot moet voldoende bereik hebben om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid te geven;
• Maximaal 20 gelijktijdige gasten kunnen van de WifiSpot gebruik maken;
• Eenmalige inlog met daarna automatische toegang  tot alle Ziggo WifiSpots.

Resultaten test Groningen
Voorafgaand aan de uitrol in Den Haag heeft Ziggo de functionaliteiten het gebruik van de Ziggo WifiSpots uitvoerig onderzocht in de stad Groningen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de functionaliteit voldeed aan alle gestelde eisen en dat het gebruik conform de verwachtingen was. Verder bleek dat bijna alle klanten het een uitstekend initiatief vonden. Minder dan 1% van de klanten heeft de hotspot-functionaliteit uitgezet en wilde niet meedoen, aldus Ziggo.

Bekijk hier de demofilm WifiSpots

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Dineke ()

Leuk initiatief, maar dan zullen we wel eerst dat nieuwe modem/wifirouter moeten hebben. Wij hebben dat gecombineerde modem nog steeds niet.

Geplaatst door: Nol Berens ()

Dit is een leuk gebaar van ziggo, maar de techniek bestaat al jaren, en is in grote getalen in gebruik in België en Engeland.In Nederland kun je er ook gebruik van maken door middel van kosteloos lid te worden van het fon-netwerkAlles wat je moet doen, is een fon modem te kopen, en te registreren bij Fon.Het fonmodem heb ik gekocht via marktplaats voor 10 euro.Kijk ook op fon com of Wikipedia.Ook is er een deal gesloten tussen Fon en KPN, dat alle KPN aansluitingen een fon-hotspot wordt tegen het einde van 2013Dus Ziggo is hierin niet bijzonder.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.