Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo introduceert nieuwe abonnementen na UPC-fusie

door Jeanet Woldring 4 reacties

De fusie tussen Ziggo en UPC is een feit. Vanaf 13 april zijn UPC en Ziggo samen één en gaan ze verder onder de naam Ziggo. De kabelaar introduceert nieuwe alles-in-1 abonnementen die in de meeste gevallen een stukje duurder zijn geworden. Voor oude klanten verandert er vooralsnog niets, zij kunnen wel overstappen naar de nieuwe abonnementen. Wat zijn de veranderingen?

Connect & Play

Alle abonnementen zijn omgetoverd en hebben een nieuwe naam gekregen. De Alles-in-1 en Internet + TV abonnementen heten vanaf heden Connect & Play, met een onderverdeling in Start, Complete en Max.

Connect & Play Start

Het nieuwe Alles-in-1 instapabonnement heet nu Connect & Play Start en kost 45,95 per maand.  Het bevat internet met een snelheid van 40/4 Mbps, vaste telefonie en digitale tv met 60 tv-zenders waarvan 27 in HD-kwaliteit. Verder krijg je toegang tot TV Gemist, waarmee je (gratis en betaald) tot 7 dagen programma’s kunt terugkijken. 

Een nieuwe dienst is de Horizon Go-app, onderdeel van Horizon TV. Daarmee kan via een tablet of mobiel naar televisie worden gekeken, zowel thuis als onderweg. De Horizon Go-App zit bij alle drie abonnementen.

Dit abonnement was voorheen bij Ziggo het Alles-in-1 Basis pakket (30 Mbps) en had dezelfde prijs. Bij UPC heette dit pakket ook Alles-in-1 Basis en koste 45 euro per maand met een internetsnelheid van 50 Mbps.

Connect & Play Complete

Connect & Play Complete kost 59,95 euro per maand en biedt een internetsnelheid van 120/12 Mbps.  Je ontvangt hierbij een Interactieve Horizon Mediabox waarmee je programma’s kunt opnemen en pauzeren. Het pakket bevat 60 tv-zenders waarvan 27 in HD. Daarnaast toegang tot MyPrime, een dienst waarmee ruim 1000 films en series zijn te bekijken. Verder is er de nieuwe dienst Replay TV. Dit is vergelijkbaar met Begin Gemist van KPN. Met Replay TV kijk je programma’s gemakkelijk terug, dit kan tot 7 dagen in het verleden.

Dit abonnement was bij Ziggo voorheen het Alles-in-1 Plus pakket waarvoor 55,95 euro per maand gevraagd werd. UPC had het Alles-in-1 Power abonnement voor 56 euro per maand.

Connect & Play Max

Tenslotte is er het Max-abonnement. Deze is gelijk aan Complete, maar biedt internet met snelheden van 200 Mbps download- en 20 Mbps upload. Dit abonnement kost 73,95 euro per maand. Je ontvangt hierbij ook de Horizon Mediabox en kijkt naar 115 tv-zenders waarvan 38 in HD. Ook bij dit pakket kun je gebruik maken van de extra opties MyPrime en Replay TV.

Het Max-abonnement was bij Ziggo voorheen het Alles-in-1 Extra pakket met maandelijkse kosten van 65,95 euro. Bij UPC heette dit het Alles-in-1 Power Extra pakket voor 71 euro per maand.

Internet + TV

De kenmerken van de Internet + TV abonnementen zijn gelijk aan de Alles-in-1 pakketten alleen bevatten ze geen telefonie. Qua prijs zit er geen groot verschil tussen de pakketten. In het verleden leverde het nog weleens een flinke besparing, maar dit blijkt bij Ziggo niet meer het geval. Het verschil tussen Alles-in-1 en TV + Internet is 1,45 euro per maand. Connect & Play Start kost 44,50 euro per maand. Voor het Connect & Play Complete pakket betaal je 58,50 euro per maand en het Max-abonnement kost 72,50 euro.

Horizon TV

Het Horizon product was een onderdeel van UPC, maar is nu dus ook verkrijgbaar bij Ziggo. Programma opnemen kan tot wel vier tegelijk, zelfs op afstand via je smartphone, tablet of computer. Met de tv-app die geschikt is voor Apple en Android bekijk je in en om het huis televisie. Daarnaast kan elk programma gepauzeerd en teruggespoeld worden terwijl je kijkt. Nieuwe en bestaande Ziggo-klanten die voor bruikleen van de Horizon mediabox kiezen, hoeven de decoder niet zelf aan te sluiten. Deze wordt gratis door een monteur geïnstalleerd.

Uit het assortiment

Ziggo is gestopt met een aantal bestaande diensten. Zo worden er geen nieuwsgroepen meer aangeboden voor nieuwe internetklanten. Volgens de kabelaar werd er te weinig gebruik van gemaakt. Bekijk het overzicht van diensten waarmee Ziggo gestopt is.

Zakelijk

De kabelaar heeft ook het zakelijke deel veranderd. Er is nu een abonnement verkrijgbaar, genaamd Internet Prop Plus, met een downloadsnelheid van 500 Mbps en een uploadsnelheid van 40 Mbps. Deze kost maandelijks 119 euro. De zakelijke abonnementen worden gratis geïnstalleerd door een monteur en de klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Wifi Hotspots

Inmiddels worden ook de Wifi-Hotspots van de twee kabelaars samengevoegd, waardoor abonnees van Ziggo en het voormalige UPC van meer dan 2 miljoen hotspots gebruik moeten kunnen maken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Arie ()

Duidelijk dat die sportzender niet zo gratis is als Ziggo doet geloven. Het moet ergens betaald worden, namelijk door hogere abonnementskosten!

Geplaatst door: Jaap ()

Kan ik door deze prijsverhogingen ook per direct mijn abonnement beeindigen ?
Ondergetekend: Een tevreden UPC klant, die sinds de samenvoeging veel problemen heeft met wegvallen internetsignaal !!

Geplaatst door: nvt ()

je denkt toch niet echt dat die lui het belang van de klant voor ogen hebben?
Na de fin.markten zijn of worden dit de nieuwe graai-organisaties.

Geplaatst door: Rene ()

Ik mis in dit overzicht nog de prijsverhoging die is doorgevoerd voor het TV-standaard pakket dat voorheen € 18,70 kostte met daarin circa 30 HD zenders. Voor datzelfde pakket moet je nu € 24,95 aftikken. Een prijsverschil van maarliefst € 6,25. Let wel, dat is een prijsverhoging van maarliefst 33,4 %! In het Kabel-TV pakket van € 18,70 krijg je nu nog maar 3 HD zenders. Hoezo prijsverhoging?!

Ook de prijs van het oude Internet Z1 (wat je inclusief TV moet afnemen) is in een paar maanden van € 39,95 naar € 44,50 gegaan. Ook dit is een prijsverhoging van 11,3 %

En ja, je krijgt een hogere internetsnelheid (van maarliefst 10 Mbps), maar naar mijn mening is dit een fooi...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.