Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

XS4ALL verhoogt internetsnelheden; in juli prijsverhoging

door Jeanet Woldring 5 reacties

Internetprovider XS4ALL heeft 18 april de snelheden van zijn internetpakketten verhoogd. Zowel de DSL-pakketten als de glasvezelpakketten zijn omhoog gegaan. Per 4 juli verhoogt XS4ALL ook de tarieven van de pakketten.

Wijzigingen internet

Alleen Internet Pro, het snelste pakket met een downloadsnelheid van 500 Mbps, is gelijk gebleven. Internet Plus gaat van 100 Mbps naar 160 Mbps. Bij Internet Compact is zelfs sprake van een verdubbeling van zowel de download- als de uploadsnelheid. De prijs is nu nog 35 euro per maand, maar gaat per 4 juli naar 40 euro. Zie verder onderstaande tabel voor de wijzigingen.

xs4all.gif

Snelheid

in Mbps down/up

oud

Snelheid

in Mbps down/up

nieuw

Prijs

per mnd 

Prijs

per 4-7-'17

Internet Compact 20/2  40/4 € 35  € 40
Internet Smart 50/5 80/8 € 43,50 € 45
Internet Plus 100/10 160/16 € 53,50 € 55
Internet Pro 500/500 500/500 € 63,50 € 63,50

Glasvezel

Bij glasvezel is de verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Bijvoorbeeld: Internet Smart is dan 80 Mbps download en 80 Mbps upload.

Televisie

Per 4 juli 2017 wijzigt XS4ALL niet alleen de prijzen van de internetpakketten, maar ook een aantal zenders en kanalen. Daarnaast gaan de prijzen voor een 3e en 4e TV-ontvanger met 1 euro omhoog en betaal je geen geen 4 maar 5 euro per maand voor de huur van een ontvanger. 

Postcodecheck

De nieuwe snelheden gelden voor internet, internet & televisie en Alles-in-1. De hogere snelheden moeten wel beschikbaar zijn om ervoor in aanmerking te komen. Je kunt de theoretische internetsnelheid op jouw adres checken met de postcodecheck. Je actuele snelheid check je bijvoorbeeld met een speedtest (Ookla). 

Bij de abonnementen SmartPlus en Pro krijg je  een gratis WiFi-versterker. Daarnaast kun je vanaf 4 juli gebruikmaken van gratis Mobiel Internet Instap 500 MB. Dat betekent dat je maandelijks standaard 500 MB aan mobiele internetdata ontvangt, waarmee je online kunt zijn op mobiel en tablet. Je maakt dan gebruik van het snelle 4G-netwerk van KPN.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: dick hoppener ()

heb ik ook... brief door omstandigheden uit het oog verloren en begin oktober mail gestuurd hoe deze te verkrijgen... Wordt met kluitje in het riet gestuurd, men roept iets van een pdf met algemene voorwaarden waarin 4 augustus als einddatum staat. deze voorwaarden stonden eveneens NIET in de brief, net als de einddatum.
XS4All blijft m.i. in gebreke en dient alsnog te leveren.
wellicht leuke zaak voor een consumentenrubriek ? Radar, Kassa, Kannietwaarzijn, Consumenetenbond, Digitaalgids etc.
Denk er over om op te zeggen. zo ga je niet met je trouwe klanten om ( 30 jaar lid ).
De prijzen verhogen in een dalende markt kunnen ze wel goed....... bah

Geplaatst door: Helga ()

xs4all liet mij vandaag weten dat deze actie liep tot 4 augustus. Iets dat nergens (en zeker niet in de brief die we ontvingen)vermeld stond. Ja, Ik kan de WiFi-versterker in de webshop kopen voor €65..... Leuk aanbod xs4all!

Geplaatst door: Eric Cornelissen ()

Dat had ik ook willen vragen. Heeft Xs4all al een antwoord?

Geplaatst door: Johan Vromans ()

Eveneens.

Geplaatst door: Hans Noot ()

Ik ben abonnementhouder bij XS4ALL. Mij is verteld dat ik vanaf 4 juli een gratis WiFi versterk kon aanvragen. Ik heb niet kunnen vinden hoe ik dat moet doen. Kunt u mij helpen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.