Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vragen over mobiele internet diensten

door Jeanet Woldring

Mobiele internet diensten zijn steeds meer in opkomst. Wat zijn dit voor diensten, hoe komt u eraan en hoe kunt u ze stopzetten? ConsuWijzer krijgt veel vragen over dit onderwerp en geeft daarom meer informatie. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste punten. 

Wat is een mobiele internet dienst?
Een mobiele internet dienst is een dienst waarbij u op uw mobiele telefoon informatie op  internet kunt bekijken of downloaden. Bijvoorbeeld filmpjes, live TV, nieuws, muziek of ringtones. Een mobiele internet dienst is altijd een betaalde dienst. De dienst kan een eenmalige dienst of een abonnementsdienst zijn.

Hoe kom ik aan een mobiele internet dienst?
Mobiele internet diensten worden meestal via een website op uw mobiele telefoon aangeboden.

Hoe kan ik zien welke mobiele internet diensten ik gebruik?
1. via uw mobiele telefoonrekening. Op de rekening staan de mobiele internet diensten als aparte kostenpost vermeld.
2. via de website payinfo.nl. Op deze website staat een overzicht van al uw mobiele internet diensten.

Is Payinfo de leverancier van de mobiele internet dienst?
Nee. Payinfo levert zelf geen mobiele internet diensten. De website payinfo.nl geeft informatie over de mobiele internet diensten die u hebt afgenomen. Payinfo wordt verzorgd door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten.

Hoe kan ik een mobiele internet dienst stopzetten?
Daarvoor moet u naar de website payinfo.nl. Dit kunt u doen via uw computer of via uw mobiele telefoon. 

Website payinfo.nl
Daarna krijgt u op uw mobiele telefoon een toegangscode om in te loggen. Na het inloggen ziet u een overzicht van alle diensten die u afneemt. Ook ziet u hier de namen en contactgegevens van de dienstaanbieders.

Wilt u een dienst stopzetten? Dan klikt u die dienst aan. Daarna kiest u voor ‘abonnement opzeggen’ en ‘bevestigen’. Via Payinfo wordt de afmelding doorgegeven aan de aanbieder van de mobiele internet dienst. U kunt de diensten alleen één voor één stopzetten. U kunt dus niet in één keer alle lopende mobiele internet diensten stopzetten.

Wat kan ik doen als stopzetten via Payinfo niet lukt?
Dan kunt u dit doen via uw mobiele telefoonaanbieder. Geef in dat geval ook bij uw telefoonaanbieder aan dat stopzetten via payinfo.nl niet is gelukt.

De Gedragscode Betaalde Mobiele Internet Diensten
Aanbieders van mobiele internet diensten en mobiele telefoonaanbieders hebben met elkaar afspraken gemaakt. Deze staan in de Gedragscode Betaalde Mobiel Internet Diensten. De gedragscode is opgesteld in 2009 door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten.

Ik heb een hoge mobiele telefoonrekening door een ongewenste mobiele internet dienst. Ik wil de rekening niet betalen. Of een deel van de rekening terug. Wat kan ik doen?

1. Allereerst moet u daarover klagen bij de aanbieder van de mobiele internet dienst. Geef daarbij duidelijk aan wat uw klacht is en welke oplossing u vraagt.
2. Weet u niet wie de aanbieder van de mobiele internet dienst is? Of weet u het wel, maar hebt u geen contactgegevens? Kijk dan eerst op www.payinfo.nl. In uw overzicht vindt u bij elke mobiele internet dienst die u afneemt de naam en contact gegevens van de aanbieder.
3. Kunt u de aanbieder niet bereiken? Of komt u er samen met de aanbieder niet uit? Dan kunt u klagen bij uw mobiele telefoonaanbieder.

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.