Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

VodafoneZiggo test supersnel 1 Gbps-netwerk

door Jeanet Woldring

vodafone-ziggo-logo.PNGVodafoneZiggo start met het aanleggen van een nieuw supersnel gigabitnetwerk. Twintig huishoudens en bedrijven in de Utrechtse wijk Oog in Al krijgen de primeur. Zij mogen het supersnelle internet via de kabel de komende maanden uitproberen.

30 keer zo snel

Ziggo heeft de ambitie om vanaf 2020 Nederland over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden van meer dan 1000 Mbps. Dat is ongeveer 30 keer zo snel als Nederlandse huishoudens nu gemiddeld hebben. 

Giga-snelheden door Docsis 3.1

De pilot met het nieuwe kabelnetwerk is gebaseerd op Docsis 3.1, een technologie die verloopt via de bestaande tv-kabel en véél meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbit/s voor uploaden, aldus het persbericht. 

'Netwerk van de toekomst'

VodafoneZiggo wil haar mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar laten aansluiten. Volgens het bedrijf zullen klanten dan nauwelijks meer merken dat hun apparaten schakelen tussen vast, wifi of mobiel internet. 'Daarvoor is een stabiel, slim en hoogwaardig netwerk verreist met véél meer netwerkcapaciteit en snellere internetverbindingen.'

Over VodafoneZiggo

Per 30 juni 2018 heeft VodafoneZiggo bijna 5 miljoen mobiele, bijna 4 miljoen tv-, ruim 3 miljoen vast breedband internet en 2,5 miljoen vaste telefonieaansluitingen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.