Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone wil concurreren op ‘quadplay’ markt

door Jeanet Woldring 1 reactie

Vodafone gaat klanten met een mobiel abonnement extra’s bieden wanneer zij ook een pakket met vaste telefonie, internet en tv gaan afnemen. Zij krijgen een extra 3 GB databundel en één gratis TV-themapakket per maand naar keuze. Hiermee wil Vodafone concurreren met KPN en Ziggo op de zogeheten quadplay markt.

Gebundelde diensten

De provider wijst op de meest recente Telecommonitor van ACM die aangeeft dat de concurrentie in telecom steeds meer verschuift van losse diensten naar alles-in-één abonnementen, ook wel ‘quadplay’ genoemd. Inmiddels zijn zes miljoen internetaansluitingen onderdeel van een pakket met meerdere diensten in één bundel. Het aantal quadplay-bundels (4-in-1) is daarbij in het afgelopen jaar verdubbeld.

Mobiel + Vodafone Thuis: Power-up

Vodafone vindt het daarom hoog tijd voor keuze en concurrentie op de quadplay markt. In navolging van KPN die in 2013 al met gebundelde diensten startte en Telfort die in april 2014 met combivoordeel begon, wil Vodafone nu ook een totaalaanbod bieden. Daarbij moet het onderscheid tussen vast en mobiel volledig verdwijnen. Directeur Bart Hofker: 'Eén ervaring, één klantenservice en één rekening voor mobiel en vast, internet en telefonie.'

Sinds 2014 biedt Vodafone naast mobiel ook vast internet, telefonie en tv diensten aan. Nieuw is dat klanten die alles afnemen, daarvoor extra’s krijgen. In juli dit jaar maakte Vodafone het voor klanten zonder vast tv-abonnement ook mogelijk om overal tv te kijken via de TV Anywhere App.

Toegang tot KPN netwerk

Om vaste en gecombineerde communicatiediensten te kunnen aanbieden, is Vodafone afhankelijk van toegang tot vaste aansluitnetwerken van derden. ACM heeft de voorwaarden gecreëerd waarbinnen Vodafone en KPN in juli dit jaar tot afspraken konden komen zodat Vodafone ook de komende jaren gecombineerde diensten kan blijven aanbieden via het vaste glasvezel- en kopernetwerk van KPN.

De extra’s gelden vanaf vandaag voor zowel bestaande als nieuwe particuliere Vodafone RED klanten die daarnaast Vodafone Thuis met Internet + TV+ Vast bellen afnemen.

Vergelijk op Bellen.com Vodafone Mobiel
Vergelijk op Totaalwijzer of Internetten.nl Vodafone alles-in-1 pakketten

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Apollo ()

Vodafone je maakt bijna een grap en het is niet eens 1 april. Een klein pakketje van 3,75 € en een schamele 3 gig aan mobiel inet extra bij quatplay. Bovendien ben je snel uitgequad want alles is bij Vodafone zo krap en aan de prijs. Niet goed gekeken naar de concurrenten! Vast bellen binnen eu is nergens duurder en elders bijna vrij van extra kosten. Tv zenders erg mager qua aantal ook met 4 extra minipakketjes. Echt een misser. Alweer....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.