Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone gooit vastnet abonnementen op de schop

door Jeanet Woldring 1 reactie

Vodafone gooit 21 juli haar vastnet abonnementen volledig op de schop. Zowel de prijzen als de structuur van de internet-, bellen- en televisiepakketten worden gewijzigd. Vodafone wil kwaliteit en snelheid leveren voor een mooie prijs en heeft hiermee de ambitie de derde speler naast KPN en Ziggo te worden. Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor Vodafone Thuis?

Vrijheid in samenstelling, maandelijks gratis up-en downgraden en 28 HD zenders standaard in het TV startpakket. Dat zijn de kernwaarden die tot het succes moeten leiden.

Prijswijzigingen Vodafone Thuis

Vodafone wil haar concurrentiepositie behouden en verbeteren richting KPN, Telfort en Tele2, zowel op het gebied van glasvezel (100/100 Mbps) als van DSL (20/2 Mbps en 40/4 Mbps).

Uit bovenstaande tabel valt af te leiden dat er voornamelijk een prijsverlaging plaatsvindt. Glasvezelpakketten worden goedkoper, tv en telefonie iets duurder. Ook DSL internet 80/8 Mbps gaat iets omhoog in prijs. Het beltarief wordt verhoogd van 8 cent naar 9 cent per minuut.

Onafhankelijk toegang tot glasvezelnetwerk KPN

Inmiddels heeft Vodafone onafhankelijke toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN bij de helft van de huishoudens. Hiermee kan de provider hogere internetsnelheden, betere kwaliteit en lagere prijzen aanbieden. Dat betekent niet alleen snelheden tot 500 Mbps maar ook dat nieuwe klanten op glasvezel worden aangesloten, waar mogelijk. Klanten die op Vodafone's eigen netwerk worden aangesloten, krijgen op basis van hun postcode 5 euro extra korting.

Vrijheid in keuze

Vodafone wil klanten meer vrijheid geven in het kiezen van de korting. Voorheen gaf de provider de eerste 12 maanden 10 euro korting. Nu kan men kiezen: de eerste 6 maanden 20 euro korting of de eerste 6 maanden 15 euro korting plus een tweede ITV ontvanger gratis. Deze vrijheid in keuze geldt alleen bij alles-in-1 via glasvezel. Bij alles-in-1 via DSL krijgt men het eerste halfjaar 20 euro korting. Bij beide vormen zijn de installatiekosten gratis.

Personalisatie en flexibiliteit

Aangezien personalisatie en flexibiliteit in content consumptie steeds belangrijker worden, heeft Vodafone 4 losse extra zenderpakketten samengesteld op basis van thema’s. Daarnaast is TV Anywhere toegevoegd omdat tablets en smartphones steeds vaker gebruikt worden voor live tv kijken. Ook is HBO GO beschikbaar voor klanten van HBO pakketten. Verder bezit het basispakket een groter aantal zenders in HD kwaliteit. Met 28 HD zenders heeft Vodafone hiermee de meeste HD-zenders in vergelijking met KPN (20), Ziggo (27), Telfort (17), Tele2 (15) en Online.nl (18). Het startpakket is wat duurder geworden:  van € 12,50 naar € 13,50 per maand. 

Concurrentie

In bovenstaande tabel laat Vodafone in een oogopslag zien hoe het zit met haar positie ten opzichte van de concurrentie. Wil je alles-in-pakketten op alle aspecten vergelijken? Voer je postcode en huisnummer in en start je vergelijking op Internetten.nl of Totaalwijzer.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: egbert ()

lijkt me een goede verandering, hoewel ik er kanttekening bij wil paatsen. wie betaald er nu nog 9 cent voor een minuut bellen. ik zou een pakket zonder telefonie toch als een pre zien. bovendie is lang niet overal mogelijk om de snelheden te halen, omdat glasvezel nog een lange weg te gaan heeft. Ziggo komt daarmee het verst wat landelijke bedekking betreft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.