Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC wil ook WiFi hotspots

door Jeanet Woldring 3 reacties

In navolging van Ziggo, heeft UPC ook aangekondigd te willen gaan werken met WiFi hotspots. Hierbij worden modems van klanten ingezet als WiFi netwerk voor andere klanten.

Testen

UPC zal per 1 juli beginnen met het testen van deze WiFi hotspots. De eerste proeven vinden plaats in de omgeving van Zutphen. De test gaat zich met name richten op gebruikservaring en de technische werking van dit netwerk.

Veiligheid en snelheid

Bij deelname aan dit netwerk zal het eigen netwerk gescheiden worden van het netwerk voor derden, waardoor de veiligheid gegarandeerd kan worden. Ook de snelheid van de eigen verbinding zal niet worden aangetast door externe gebruikers. Er kunnen tegelijkertijd maximaal drie ‘gasten’ inloggen op een dergelijk WiFi netwerk. Zij hebben hier geen wachtwoord voor nodig.

Deelname aan dit WiFi netwerk is niet verplicht, maar wanneer een consument zijn netwerk niet beschikbaar stelt, zal er ook geen gebruik gemaakt kunnen worden van de netwerken van andere klanten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Rikardo ()

Het idee is niet echt nieuw. Fon doet het al jaren, jammer dat Ziggo en UPC zich daar niet bij aansluiten: http://nl.wikipedia.org/wiki/FON

Geplaatst door: Jan de Bruin ()

Hoe kan dat nou, geen wachtwoord nodig hebben meer als je je eigen modem voor deze service afsluit kan je er zelf ook geen gebruik van maken. Hoe weten ze dan wie je bent?Ikzelf heb net prille ervaring met de Ziggo-hotspots en het werkt aardig.

Geplaatst door: john Amsterdam Noord ()

Geweldig plan. Wanneer start UPC in Amsterdam

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.