Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC volgt Ziggo met gratis wifispots

door Jeanet Woldring

UPC gaat in heel haar verzorgingsgebied wifispots uitrollen. Hiermee volgt de kabelaar Ziggo en kunnen internetabonnees gratis en onbeperkt draadloos internetten. Als eerste komt de dienst beschikbaar voor klanten in Zutphen, daarna volgt een uitrol in Friesland, Flevoland en de overige provincies.

Gratis wifi op ruim 500.000 plekken

UPC verwacht de dienst in de eerste maanden van volgend jaar op ruim 500.000 internetmodems aan te kunnen bieden. Hierdoor krijgen internetklanten op die plekken gratis toegang tot draadloos internet, zonder dat zij wachtwoorden hoeven te delen met andere klanten.

Veilig

Het wifi-netwerk is helemaal gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Dat maakt de dienst veilig, aldus UPC. Het UPC wifi-modem heeft de mogelijkheid om twee verschillende netwerken uit te zenden, die beide los van elkaar beveiligd zijn.

Geen lagere snelheden

De kabelaar belooft verder dat klanten geen lagere snelheden ondervinden als de publieke hotspot op hun modem is geactiveerd. Op één modem kunnen tot vijf gasten tegelijkertijd inloggen.

UPC zet deze wifi-functionaliteit op afstand op de draadloze modems aan. Internetklanten kunnen vervolgens via dit wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer zij bij andere UPC internetklanten op bezoek zijn.

Liever niet meedoen?

Gebruikers met een draadloos modem die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem hiervoor afmelden. Zij kunnen dan echter zelf ook geen gebruik maken van de wifispots. Klanten van UPC worden voordat de dienst in hun gemeente live gaat geïnformeerd. Zij ontvangen informatie over de dienst, hoe zij apparaten moeten instellen en hoe zij zich kunnen aan- en afmelden.

In navolging van Ziggo

UPC treedt met het aanbod in de voetsporen van Ziggo, die al langer bezig is met de uitrol van openbare wifi-hotspots via modems van klanten. Ook in Zeeland wordt wifi uitgerold: WiFi Zeeland, een initiatief van Delta en de provincie. Gebruikers kunnen zodoende besparen op hun databundel door gratis verbinding te maken met hun mobieltje, tablet of laptop.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.