Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC verhoogt uploadsnelheden

door Jeanet Woldring 2 reacties

Kabelaar UPC verdubbelt vanaf 8 juli de uploadsnelheid bij internetklanten met een basis, power of extra power pakket. Door de verhoging komen de uploadsnelheden meer in lijn met die van concurrent Ziggo. Bij 50 Mbps download gaat de upload naar 5 Mbps, bij 120 Mbps download naar 12 Mbps en bij 200 Mbps download wordt de upload 20 Mbps. UPC voert deze kosteloze snelheidsverhoging geleidelijk in de maand juli door.

In lijn met Ziggo

Door de verhoging komen de uploadsnelheden meer in lijn met die van concurrent Ziggo dat op het punt staat overgenomen te worden door het moederbedrijf van UPC. De kabelaar hanteert voortaan net als Ziggo een verhouding van 10:1 wat betreft download- en uploadsnelheid.

Sneller informatie versturen en delen

Het voordeel van een grotere uploadsnelheid is dat klanten sneller informatie kunnen delen en versturen en gegevens in de cloud kunnen opslaan. Aangezien de behoefte hieraan groeit, verhoogt UPC kosteloos de uploadsnelheid en worden de nieuwe uploadsnelheden standaard onderdeel van haar productaanbod. In de afgelopen weken heeft UPC de nieuwe uploadsnelheden bij een beperkte groep klanten uitgebreid getest met succesvol resultaat.

Onderzoek

Recent onafhankelijk onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven en Dialogic zou aangeven dat de gemiddelde vraag naar up- en downloadsnelheden in 2020 op 165 Mbps down en 20 Mbps up zal liggen, waar die anno 2014 gemiddeld 21,4 down en 2,2 up is. Met het snelste internetabonnement voorziet UPC na de uploadsnelheidsverhoging al in deze toekomstige vraag.

Snelheidsverbeteringen

UPC blijft zich richten op snelheidsverbeteringen: “Met de toenemende populariteit van streaming films, blijft de beschikbaarheid van hoge downloadsnelheden cruciaal. Met nieuwe technologieën zoals Docsis 3.1 zijn we in staat om onze klanten in Nederland in enkele jaren 1 Gbps downloadsnelheid en 100 Mbps uploadsnelheid te bieden. Op dit moment zijn we de overstap naar Docsis 3.1 al aan het voorbereiden.

Alles-in-1 pakketten van UPC vergelijken? Check hier de beschikbaarheid

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Toon van Dongen ()

Fijn, lossen ze dan ook meteen hun sterk variërende snelheid op. Latency tijd die niet stabiel blijft en bij gehorende jitter tijd die soms naar 400 ms of meer wegloopt. Testen op ping niveau van Ookla pingtest laten een grote variatie zien waarbij c-d-e-f niveau een slechte snelheid weergeven en A-B goede snelheid is. Op dat moment geeft de test van UPC ( ook Ookla) soms nog steeds wel een hoge data overdracht weer down en up.
In de afgelopen 2 weken reeds 2x een storingsmelding vanuit UPC en gisteren en vandaag is de toegang tot het internet weer erg langzaam, je merkt het met het laden van websites. Dan moet het toch erg langzaam zijn. Als je de UPC modem uitschakelt en na 20 seconden opnieuw in heb je weer een goede lijn. Ook de ping test van Ookla is dan dik in orde. Dit probleem loopt al een jaar sinds de snelheidsverhoging van 30 Mb naar 100 Mb in juli 2013 En daar betaal je dan voor. Dus hoezo gratis. UPC zegt dat ze het probleem oplossen alleen het jaartal is niet genoemd wanneer ze het denken gevonden te hebben.

Geplaatst door: bruce ()

benieuwd of deze kampioen in matige-communicatie-met-trouwe-klanten ons nu wel informeert. Of gaat het stilzwijgend?
Ik was daardoor bijna overgestapt op glasvezel (upload 60-100) maar de andere info van die aanbieders is drie x niks. alleen telefonie-abo-info.
Maar ik wil ook wel weten wat voor recorder erbij zit. die van UPC is snel en de enige reden om daar te blijven. Ik wil me met een min. jaar abo geen jaar ergeren aan een rec. die niet start of snel zapt. Maar wie levert dat ook?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.