Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC stopt met onderling bellen voor 10 cent

door Jeanet Woldring 1 reactie

UPC stopt met het onderling bellen voor 10 cent per gesprek. Abonnees die op dit moment 10 cent per gesprek betalen voor het bellen met andere klanten van UPC, gaan daar vanaf 1 januari per minuut voor betalen, tenzij ze een onbeperkt bellen bundel hebben. Voortaan zal de prijs 9 cent per minuut zijn, naast het starttarief van 10 cent per gesprek.

Gesprekstarieven onderling bellen
Tussen 18 en 30 november informeert UPC abonnees per e-mail, brief en in diverse huis-aan-huis dagbladen. "Het onderling bellen met andere UPC-klanten kost per 1 januari € 0,10 starttarief plus gesprekskosten", zo luidt de mailing. 

Op dit moment hoeven klanten enkel het starttarief te betalen als ze andere UPC-klanten bellen,  de rest van het gesprek is gratis. Hiermee is UPC de enige provider die deze methode hanteert, zoals blijkt uit onze recente vergelijking naar starttarieven. Dat verandert dus per 1 januari. 

De wijziging is een verslechtering van de voorwaarden en daarom kunnen UPC-klanten tot 1 januari hun contract wijzigen of beëindigen. Dat kan zelfs als ze nog een lopend contract hebben.  

Klantenservice gratis
Klanten kunnen vanaf 1 januari wel tegen lagere kosten mobiel bellen met de UPC-helpdesk. Ze betalen dan enkel de gesprekskosten in plaats van een extra tarief van € 0,03 per minuut. 

Bellen naar buitenland goedkoper
Daarnaast gaan de tarieven voor gesprekken met België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden omlaag naar het lokale tarief. In die landen is het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, ook actief, waardoor de kosten makkelijker omlaag kunnen worden gebracht. Vergelijk tarieven naar het buitenland.

Radio en tv 50 cent duurder
Het landelijk tarief Digitale UPC Kabel TV en Radio gaat met 50 cent omhoog van € 18,20 naar € 18,70 per maand. In een achttal gemeenten wordt een lager tarief gehanteerd. Zo betalen abonnees in Geldermalsen straks € 16,10 en in Hilversum € 13,19. Inwoners van  Wijchen zijn het voordeligst uit met € 11,96 per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: hhhh ()

onbegrijpelijk als je bedenkt dat dit communicatieverkeer via de internet kanalen loopt

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.