Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: Bellen.com populairste Telecomsite vh Jaar

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: december 2007   Aantal abonnees: 58.247 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Bellen.com Populairste Telecomsite van het Jaar
- Promotiecampagne mobiel internet
- Wijziging abonnementen KPN en T-Mobile

Internet
- Het Net introduceert maandcontract bij Surfen & Bellen
- Internetbellen: kabel versus ADSL

Bencom nieuws
- Redenen om niet van energieaanbieder te wisselen

Eindeloos sms'en voor € 9,95 per maand (Adv.)
 
Alle Bencom medewerkers wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2008! We hopen dat u ook in 2008 onze sites zult bezoeken voor objectieve en actuele vergelijkingen.
 
 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Bellen.com Populairste Telecomsite van het Jaar

Bellen.com is uitgeroepen tot Populairste Telecomsite van 2007. Bij de belangrijkste publieksprijs voor websites in Nederland waren 209 sites genomineerd, verdeeld over achttien categorieën. Tussen 1 november en 10 december zijn er op onlineawards.nl ruim 550.000 stemmen uitgebracht.

Ook The Phone House wint
Doordat Bellen.com het hoogste aantal stemmen behaalde in de categorie Telecom kan de site zich een jaar lang vereerd voelen met het Website van het Jaar-logo. The Phone House is uitgeroepen tot Beste Telecomsite van het Jaar met de hoogste gemiddelde score voor navigatie, inhoud en design.

Erg trots
Ben Woldring, de bedenker van Bellen.com: "Samen met het hele Bencom team ben ik erg trots op het vertrouwen van onze 25.000 tot 30.000 dagelijkse bezoekers op de Bencom-sites. We willen alle mensen dan ook bedanken die de afgelopen weken op ons gestemd hebben! Daarnaast is het een mooie uitdaging om nog harder te werken aan navigatie, inhoud en design."

Andere winnaars
In de overige categorieën vielen onder andere Google, Hyves, Wikipedia, Radio538, Tweakers, Marktplaats en IEX in de prijzen.

- Promotiecampagne mobiel internet

Het aantal gebruikers van internet op het mobieltje groeit. Toch gaat deze groei volgens de mobiele netwerk operators, contentproviders en mediapartijen niet snel genoeg. Ze hebben daarom de handen ineengeslagen en de laatste week van 2007 uitgeroepen tot themaweek "Ontdek internet op je mobiel".

Prijsvraag
Het primaire doel van de landelijke promotiecampagne is het gemak van mobiel internet te benadrukken. Hiervoor worden diverse media (websites, tijdschriften en televisie) ingezet. Om de boodschap aantrekkelijk te verpakken zijn er enkele prijsvragen gekoppeld aan de themaweek. Het prijzenpakket bestaat onder andere uit een wintersportvakantie, een digitale camera, een TomTom, een iPod Nano, een Nokia N95 en een iPhone.

Gratis mobiel internet bij KPN
In het kader van de actie kunnen particuliere mobiele klanten van KPN van 21 tot en met 30 december helemaal gratis internetten op hun mobiel. Klanten met een bestaande databundel betalen wel hun gewone bundeltarief, maar hoeven niets te betalen voor extra dataverbruik.

Tarieven mobiel internet
Via tariefvergelijkingen, abonnementsadvies en achtergrondinformatie dragen de sites Bellen.com en Internetten.nl al geruime tijd bij aan de groei en bekendheid van mobiel internet. Zo neemt de Belwijzer op Bellen.com onder andere ook het eventuele dataverbruik mee in het abonnementsadvies.

Tip: Tariefvergelijking en Belwijzer mobiel internet

- Wijziging abonnementen KPN en T-Mobile

Flickr - EinsteinTelecomproviders lijken zich als doel te stellen de abonnementen zo ingewikkeld mogelijk te maken. Deze keer zijn het KPN en T-Mobile die hun "flexibele" abonnementen op de schop hebben genomen voor nieuwe abonnees. De nieuwe abonnementen zijn uiteraard al te vergelijken in de Belwijzer op Bellen.com. Toch willen we u enkele belangrijke conclusies niet onthouden.

KPN
KPN kent voortaan twee abonnementsvormen: KPN Mobiel Flexibel bundels en KPN FlexiBel Tarief (let op het hoofdlettergebruik).

Enkele kenmerken van de KPN wijzigingen:
- Bij Flexibel kunt u uw bundel niet zoals voorheen bij KPN Mobiel twaalf, maar slechts twee maanden behouden. FlexiBel Tarief kent geen bundel, voor al het verbruik moet afzonderlijk betaald worden.
- Nieuw bij Flexibel is de mogelijkheid om de belbundel maandelijks, ook naar beneden, gratis aan te passen (m.u.v. de eerste drie maanden). Bij FlexiBel Tarief past het abonnement zich zelf automatisch aan, naarmate u meer belt, daalt de minuutprijs.
- Bij Flexibel wordt de eerste minuut volledig in rekening gebracht. Daarna wordt per seconde afgerekend. Bij FlexiBel Tarief geldt een starttarief van 7 cent en wordt al vanaf het begin per seconde afgerekend.
- Bij Flexibel geldt een buiten-bundel-tarief van 25 cent per minuut en niet 29 cent zoals voorheen bij KPN Mobiel. FlexiBel Tarief kent geen bundels en derhalve ook geen buiten-bundel-tarief.
- Bij Flexibel komen alleen bellen en sms uit de bundel. Voorheen maakte ook het andere verbruik zoals bellen in het buitenland deel uit van de (geld)bundel.

T-Mobile
T-Mobile heeft de staffeltarieven en -voorwaarden gewijzigd. Daarnaast verdwijnen T-Mobile Flex 10 en 40. Nieuw zijn Flex 45, 70 en 100. Verder zijn de tarieven van de Flex sim only abonnementen aangepast.

Enkele kenmerken van de T-Mobile wijzigingen:
- Voorheen belde u bij het overschrijden van de reguliere belbundel direct tegen een lager minuuttarief. Voortaan betaalt u pas binnen de waarde van de hogere bundel een lager tarief. Concreet houdt dit in dat u pas bij een hoger verbruik tegen een gunstiger tarief gaat bellen. Deze wijziging kan tot gevolg hebben dat men in bepaalde situaties 10% duurder uit is dan voorheen (zie het rekenvoorbeeld in ons uitgebreide artikel).
- Bij Flex sim only daalt het abonnementstarief met 50%. Dit lijkt heel gunstig, maar omdat het minuuttarief met een groter percentage stijgt, is de klant in veel gevallen minder goed uit.

Tip: abonnementsadvies met de nieuwe abonnementen in de Belwijzer

 I N T E R N E T
- Het Net introduceert maandcontract bij Surfen & Bellen

In voorgaande edities van deze nieuwsbrief werd wel eens kritisch over de minimale contractstermijn van Het Net Surfen&Bellen geschreven. Door een recente wijziging van de abonnementsvoorwaarden is deze kritiek niet langer aan de orde.

Nergens aan vastzitten
Wat was er aan de hand? In een grootscheepse reclamecampagne heeft Het Net dit jaar gecommuniceerd dat u bij hen "nergens aan vastzit" omdat de provider abonnementen met maandcontracten aanbiedt. Hierbij werd echter niet expliciet gemeld dat dit alleen voor ADSL gold en niet voor de combinatie met telefonie. Bij het combinatiepakket kreeg de klant namelijk een jaarcontract of vaak zelfs een tweejarig contract doordat Het Net in dat geval een extra abonnementskorting van 60 euro gaf (de eerste zes maanden voor € 19,95 i.p.v. € 29,95 per maand).

Maandcontracten Surfen&Bellen
Sinds deze maand zijn de contractstermijnen gelijkgetrokken. Surfen&Bellen kent nu dus ook maandcontracten. Verrassend genoeg blijft de bovengenoemde korting in de nieuwe situatie gehandhaafd. Waar u voorheen pas korting kreeg bij een tweejarig abonnement, krijgt u dat nu al bij een maandcontract. Een 1,5 Mb ADSL abonnement inclusief telefonie en de lijnkosten is al verkrijgbaar vanaf € 19,95 per maand (Instap Surfen & Bellen).

Providers met maandcontracten
Met Alice is Het Net nu de tweede provider die de minimale contractstermijn terug heeft gebracht naar één maand. Wie volgt?

Tip: vergelijk breedband abonnementen op Internetten.nl

- Internetbellen: kabel versus ADSL

Er ontspint zich een spannende strijd tussen kabel en ADSL in de strijd om de internetbeller. Eind september belden 1.178.000 klanten via de tv-kabel, ADSL scoorde met een totaal van 1.165.000 een fractie minder. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Telecompaper.

KPN aan kop
In het derde kwartaal van dit jaar is het totaal aantal huishoudens dat via internet belt met 8% toegenomen. De drie grootste spelers in de markt zijn:

1. KPN (incl. dochterbedrijven) 784.000 klanten
2. Zesko (@Home, Casema en Multikabel) 656.000 klanten
3. UPC 467.000 klanten

Groei Telfort en Alice
Voor 2008 verwacht Telecompaper een groei van 20% op het gebied van internettelefonie. Hierbij worden goede kansen toegedicht aan prijsvechters Telfort en Alice.

Bellen duurder dan internet én bellen
De populariteit van bellen via internet is vanuit kostenoogpunt eenvoudig te verklaren. Een standaard telefonieabonnement kost bij KPN maandelijks ongeveer 19 euro, terwijl 1,5 Mb internet én telefonie bij bijvoorbeeld UPC al voor een vast tarief van € 19,95 per maand verkrijgbaar is. Met een actietarief van € 14,95 per maand voor 4 Mb internet met telefonie duikt Orange zelfs nog ruim onder het reguliere tarief van een KPN telefoonlijn.

Tip: Totaalwijzer.nl voor een vergelijk van internet én telefonie

 B E N C O M  N I E U W S
- Redenen om niet van energieaanbieder te wisselen

Eén van de makkelijkste manieren om geld te besparen is door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Mede dankzij actiekortingen kunt u in het eerste jaar al vrij gemakkelijk 150 tot 200 euro besparen. Toch lijkt dit één van de best bewaarde geheimen van Nederland, omdat nog maar een relatief klein percentage van de huishoudens is overgestapt. Wat zijn hiervan de oorzaken?

Vier redenen
Bij een nadere beschouwing zijn vier veelgehoorde redenen aan te wijzen waarom mensen niet overstappen.

1. Overstappen is erg lastig
Veel mensen denken dat overstappen een "enorm gedoe" is. In de praktijk valt dit echter enorm mee. Het aanvragen van een overstap is binnen enkele minuten te regelen.

2. De prijsverschillen zijn miniem
De gemiddelde consument beseft niet hoe groot de prijsverschillen in de markt zijn. Prijsvechter Energie:direct stort bijvoorbeeld 170 euro op uw rekening indien u een overstap naar hen maakt. Gekoppeld aan hun lage energietarieven staan zij hiermee op de eerste positie in de Energie Top 5 op Gaslicht.com (het zusje van Bellen.com).

Ook de grote aanbieders laten zich niet onbetuigd in de strijd om de klant. Nuon maakt 220 euro over op uw bankrekening indien u kiest voor Nuon BudgetEnergie. Wie zich voor Eneco aanmeldt, ontvangt een actiekorting van 160 euro.

3. Tijdelijk geen stroom of gas
De angst voor een afsluiting van de energievoorziening is ongegrond. De overstap van aanbieder is puur administratief. U heeft dus geen andere leidingen, snoeren, stopcontacten of HR-ketels nodig.

4. Onbekendheid met kwaliteit dienstverlening aanbieder
Wie benieuwd is naar de kwaliteit van de dienstverlening van de aanbieder kan op Gaslicht.com op de verschillende pakketnamen klikken. Op de achterliggende pagina kunt u de onafhankelijke beoordeling van toezichthouder DTe lezen.

Tip: De Energie Top 5 op Gaslicht.com

 
A C T I E S
Eindeloos sms`en
voor € 9,95 per maand!
 
Bestel gratis LowCall
Goedkoopste prepaid
Bellen € 0,14 p/m
sms € 0,07

 
Gratis Samsung G600
€ 9,75 p/mnd met T-Mobile Relax (150 gratis min.)
 
€ 170,- retour
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug! Eenmalig € 170,- korting!
 
Telfort Sim only
200 min. € 5,95
300 min. € 7,95

 
Gratis Acer Laptop
bij Tele2 Compleet 10 Mb voor € 39,95 per maand
 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
KPN Digitenne TV
TV kijken voor € 6,95 p/m. Eén maand gratis proberen!
 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Telfort Internet
Tot 20Mb snelheid voor maar € 19,95 p/mnd. Inclusief de kosten voor de vaste lijn!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
Breedbandgekte.nl
ADSL vanaf € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.