Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sterke groei in aantal Netflix abonnees

door Marit Veldkamp

Netflix1.jpgNetflix is bijna niet meer weg te denken als het om streamingsdiensten gaat. Inmiddels is het bedrijf in bijna alle landen ter wereld actief en maakt het een sterkere groei door dan verwacht, met ruim 3,6 miljoen nieuwe abonnees in het afgelopen kwartaal.

Cijfers

Netflix groeide sterker dan verwacht afgelopen kwartaal. De streamingsdienst verwelkomde ruim 3,6 miljoen nieuwe abonnees. Daarmee komt het aantal klanten op 87 miljoen. In het tweede kwartaal van dit jaar was de groei aanzienlijk lager met 1,68 miljoen nieuwe abonnees. Dit was het laagste aantal in drie jaar tijd. Voor het huidige kwartaal verwacht men 5 miljoen nieuwe abonnees. Daarnaast realiseerde Netflix een groei in omzet van 36 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aandeel internationaal is inmiddels 40 procent van de totale omzet. Bijna in elk land ter wereld is Netflix actief, met uitzondering van bijvoorbeeld Noord-Korea en China.

Eigen content

Netflix verklaart de groei aan de hand van zelf geproduceerde series als bijvoorbeeld Stranger Things en Narcos. Dit is ook de reden dat het bedrijf meer zelf gaat produceren. Volgend jaar brengen ze 1000 uur aan films en series uit, waar het dit jaar nog 600 uur was. Het budget voor 2017 voor de nieuwe content is 6 miljard dollar.

Netflix op jouw eigen tv

Wil je graag Netflix? Met het Basic abonnement kijk je al voor 8 euro per maand en is de eerste maand gratis. Dat is nog dezelfde prijs dan in 2013 toen de online videodienst van start ging in Nederland. Interactieve televisie van onder andere KPN, Telfort en XS4ALL ondersteunt de streamingsdienst. Dit is allemaal te vinden in de apps onder Méér TV. Staat het niet tussen deze apps? Dan heb je waarschijnlijk een oude ontvanger en kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van je provider.

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.