Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Steeds meer glasvezel met sneller internet

door Jeanet Woldring

In steeds meer gemeenten ligt glasvezel. Op 8 februari werd de mijlpaal van de driemiljoenste glasvezelaansluiting bereikt onder bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer. Benieuwd of glasvezel op jouw adres beschikbaar is?

In 2018 is de aanleg van glasvezel fors gegroeid, zo blijkt uit cijfers van adviesbureau Stratix. Dat komt doordat aantal rijke buitenlandse partijen zijn gaan investeren in de Nederlandse markt. Zoals Glasvezel Buitenaf [EQT: Zweden], GlasDraad [TINC:België] en E-Fiber [Arcus:VK]. In bepaalde delen woedt zelfs een heftige concurrentiestrijd onder verschillende commerciële aanbieders. 

KPN heeft aangekondigd dat het de komende drie jaar 1 miljoen huishoudens wil gaan voorzien van glasvezel. Het is de bedoeling dat er in de loop van dit jaar per week 6500 nieuwe verbindingen worden aangelegd.

stratix-glasvezelgroei-nl-2009-2018.png

Buitengebied

De inhaalslag is vooral gemaakt in buitengebieden, zoals minder bevolkte plekken in Drenthe en Groningen. Op de Glaskaart van Stratix is te zien dat met name in de provincie Overijssel het aantal huizen met een aansluiting boven de 80 procent zit. In Zeeland zijn er juist nog weinig aansluitingen. In Groningen en Drenthe zijn weliswaar ook nog 'witte vlekken', maar daar is men wel al volop bezig met de aanleg en vraagbundelingscampagnes.

Glasvezel beschikbaar op jouw adres?

Weten of glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe de postcodecheck en vergelijk glasvezel internetabonnementen op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.