Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sneller 4G internet in NS-treinen

door Anniek Kruijer

Sneller 4G in treinen NSDe NS gaat de komende maanden overstappen op 4G. Hiermee hoopt het een snellere en stabielere Wi-Fi verbinding te kunnen bieden aan de treinreizigers. Het is niet bekend met welke provider de NS gaat samenwerken.

Eén aanbieder

Sinds 2010 biedt de NS gratis Wi-Fi in de trein. Het huidige internet loopt via het 3G-netwerk van T-Mobile. Provider KPN zorgt voor kosteloos toegang tot het internet op 48 stations in Nederland via zijn hotspots. Door één aanbieder voor beide netwerken te nemen denkt de NS dit probleem te kunnen verhelpen.

Slechte verbinding

Gebruikers klagen over dat de verbinding traag en onbruikbaar is. "De capaciteit is heel snel volgelopen en daarmee is het ten Gratis internet treinonder gegaan aan zijn eigen succes", laat NS-woordvoerder Eric Trinthamer weten aan BNR. "We hebben de fair use-policy ingevoerd: iedereen krijgt dezelfde bandbreedte om daarmee het internet op te kunnen. Door de overstap naar 4G moet de stabiliteit verbeterd worden." Ook noemt Trinthamer dat er nog meer plannen zijn om de stabiliteit te verbeteren, maar daar kan verder nog niets over gezegd worden.

Het is nog niet bekend wanneer de NS gaat overstappen op 4G. De komende maanden hoopt de NS afspraken met externe partners af te ronden.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.