Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Snel, sneller, snelst internetten

door Jeanet Woldring

Een grote groep gebruikers heeft behoefte aan zeer snel internet van 100 Mbit/s of meer. Zij kiezen dan ook vaker voor glasvezel. Dat blijkt uit de laatste telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Helft nieuwe gasvezelklanten kiest 100 Mbit/s

Van de 60.000 nieuwe glasvezelklanten kiest de helft voor dit zeer snelle internet. Daarmee kunnen meerdere personen in een huishouden tegelijkertijd internetten en tv kijken.

Internetsnelheid 30 Mbit/s: 62 procent van de huishoudens

Volgens de toezichthouder gaat de groei voor internet met een minder hoge snelheid eveneens door. Inmiddels heeft 62 procent van de huishoudens een snelheid van 30 Mbit/s of meer. Dit is het resultaat van de snelheidsverhogingen die door aanbieders zoals KPN en Ziggo zijn doorgevoerd.

KPN investeert fors

Voor komende kwartalen verwacht ACM een verdere stijging van internetsnelheid omdat KPN momenteel fors investeert in het upgraden van zijn kopernetwerk. Met nieuwe technieken kan KPN op koper snelheden van meer dan 100 Mbit/s realiseren.

Goed op koers

Volgens ACM ligt Nederland hiermee goed op koers met de Europese doelstellingen. In 2020 moet voor alle huishoudens internet met een snelheid van minimaal 30 Mbit/s beschikbaar zijn.

Vergelijk internetpakketten op prijs of snelheid

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.