Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ruim 300 euro besparen met alles-in-één

door Jeanet Woldring 4 reacties

Alles-in-één is een combinatieabonnement waar je bijna niet meer omheen kan. Aanbieders prijzen deze pakketten veelvuldig aan. Internet,  telefonie en digitale televisie in één is aanzienlijk goedkoper dan drie losse abonnementen. Bovendien heb je slechts één aanspreekpunt en één nota voor al deze digitale diensten. Hoeveel kun je hiermee besparen?

Hoeveel besparen?

De besparing bij een overstap naar een alles-in-één abonnement hangt af van je situatie en je huidige abonnementskosten. Om een duidelijk beeld te geven, vergelijken we drie verschillende profielen waarbij de besparing oploopt tot zo'n 350 euro op jaarbasis. De acties zijn er in meegenomen en de tarieven dateren van 22 maart 2013. Het betreft de maandelijkse kosten van een instapabonnement; belminuten en digitale televisieopties zijn buiten beschouwing gelaten.

Drie voorbeelden

De heer Wiersma neemt internet en televisie af bij Ziggo en bellen via KPN. Hiervoor betaalt hij 725 euro aan abonnementskosten voor één jaar. Een alles-in-1 pakket van Tele2 kost jaarlijks 375 euro. Wanneer de heer Wiersma overstapt, bespaart hij maar liefst 350 euro op jaarbasis. Het Tele2 3-in-1 Basispakket staat op plek 1 in de Top 5 op Totaalwijzer.nl.

Mevrouw Homan heeft zowel televisie, internet en bellen van verschillende aanbieders. De totale kosten zijn € 57 per maand. Hier komen nog eenmalige kosten overheen. Jaarlijks betaalt mevrouw Homan 740 euro. Voor  Telfort Alles-in-1 Basis, positie 3 van de Top 5, zijn de jaarlijkse kosten 444 euro. Een groot verschil voor wat betreft de jaarkosten: de besparing bij een overstap bedraagt 296 euro.

De heer Geerlings heeft een televisieabonnement bij UPC en via Tele2 een internet + bellen abonnement. Jaarlijks is hij 479 euro kwijt. Dit vergelijken we met het Tele2 3-in-1 Basispakket. De besparing is 104 euro op jaarbasis wanneer hij UPC opzegt. Tele2 opzeggen en een Alles-in-1 voordeelpakket van UPC nemen, kan natuurlijk ook. De besparing is dan echter veel minder groot: zo'n 50 euro.

Meer voordelen

Naast de besparing zijn er nog een aantal andere voordelen: 
1. De internetsnelheid bij een alles-in-één abonnement van Caiway, UPC en Ziggo is hoger dan de snelheid bij een los internetabonnement.
2. Bij KPN en UPC betaal je geen eenmalige kosten voor een alles-in-1 pakket, wel voor een los abonnement. 
3. De digitale televisiemogelijkheden, zoals extra zenders, programma gemist en video-on-demand, zitten niet bij iedere provider in het standaardabonnement.
4. De belkosten per minuut kunnen variëren in prijs, afhankelijk van het abonnement.

Maak je weinig gebruik van de vaste telefoonlijn, omdat je veel mobiel belt? Dan is het verstandiger om een combipakket met alleen internet en televisie te nemen wat zo'n 10 euro per maand scheelt.

Overstappen?

Bij een overstap heb je meestal een 1-jarig contract. Na deze periode is het abonnement maandelijks opzegbaar. Een 3-in-1 abonnement heeft veel voordelen, maar zijn er dan geen nadelen? Jawel, doordat je afhankelijk bent van één aanbieder werkt geen van de diensten meer in geval van een grote storing. Dit komt overigens bijna niet voor. En besef ook dat je e-mailadres vervalt bij een overstap naar een andere aanbieder. Dit hoeft echter geen probleem te zijn.

Kijk voor de goedkoopste en snelste alles-in-één abonnementen op  Totaalwijzer.nl en  Internetten.nl. Met behulp van de postodecheck vergelijk én bestel je gemakkelijk pakketten en is overstappen een fluitje van een cent! nog vragen? Wij helpen je graag!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: A.J. ()

Maak inderdaad een vergelijking met de definitieve en dus juiste tarieven en zet daarnaast wat krijgt de klant daarvoor zoals;
hoeveel HD-zenders, hoeveel MB voor internet, welke TV-zenders, en niet te vergeten neem in deze tijd ook eens de paketten van GLASVEZEL mee in de vergelijking.
Vermeld bij elke vergelijking dat het totaal bedrag wat je met de actie`s in het eerste jaar terugkrijgt. Zodat er een goed vergelijk van producten en kosten tot stand komt.
Maak een juist Programma van Eisen.
Veel succes

Geplaatst door: Ronald ()

Mooie vergelijking alleen op prijs. Ook eens met de andere berichten dat je niet alleen moet kijken naar de aktieprijzen. Ook zit er wel wat verschil tussen de providers. Hoeveel HD zenders zijn er, is er opname in het pakket ja of nee en wat is de snelheid van internet. Allemaal zaken waar je als consument rekening moet houden. Kortom je moet ook een pakket uitkiezen wat aansluit op je behoeften, niet alleen op de prijs.

Geplaatst door: iPhonefixtwente ()

Helemaal mee eens, maar mensen zijn toch ook niet helemaal gek? Je weet dat ze dit hierom doen.

Geplaatst door: Gerrit ()

Redactie: Ik vind de vergelijkingen zo jullie die maken niet de manier waarop het zou moeten.

Actieprijzen van 4, 6 of 9 maanden in het eerste jaar zijn lokkertjes en geven geen goed beeld weer hoeveel je als consument nu écht kwijt bent in het tweede of derde jaar bij je provider als de acties al lang zijn afgelopen.

De consument is er m.i. veel meer bij gebaat als de echte tarieven zonder actieprijzen worden vergeleken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.