Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

RTL, SBS en NPO starten videodienst NLziet

door Jeanet Woldring

De publieke omroep (NPO) en de commerciële mediabedrijven RTL en SBS gaan samenwerken op het gebied van uitzending gemist-diensten. De omroepen bundelen hun krachten en bieden een nieuwe dienst: NLziet. Begin volgend jaar gaat de dienst van start. Dit is tijdens een persconferentie op het Mediapark bekend gemaakt.

Samenwerking video-on-demand
Het aanbod van NPO Plus, RTL XL, Uitzending Gemist en KIJK  wordt samengevoegd tot een gezamenlijke abonnementsdienst. Met het abonnement kunnen tv-series, films, documentaires en shows van de Nederlandse televisie tot een jaar na uitzending reclamevrij worden bekeken. De zenders blijven zelfstandig werken en de programma's worden afgespeeld in de eigen omgeving. 

Prijs nog niet bekend
Het aanbod wordt dus alleen gebundeld zodat het op één plek te vinden is. Daarnaast betaal je één bedrag voor een abonnement met hierop alle content. Hoeveel het gaat kosten is nog niet bekend.

Eerst alleen via pc
De programma's kunnen in eerste instantie alleen via een computer worden bekeken. Later wordt het aanbod uitgebreid naar tablets, smartphones en tv's. Naast terug kijken moet het in de toekomst ook mogelijk worden bepaalde programma's zeven dagen vooruit te kijken.

Nieuwe manier van tv-kijken
In september opende Netflix zijn dienst in Nederland, waarbij kijkers onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand kunnen kijken. Deze betaaldienst was vanaf het begin direct op de meest gebruikte platformen beschikbaar. Ondanks het verschil in aanbod is Netflix een concurrent van NLziet. Het bedrijf overweegt namelijk Nederlandse series te produceren.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.