Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijssnelheidstest februari 2013

door Jeanet Woldring 1 reactie

Tele2 en CanalDigitaal zijn op dit moment de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Zij voeren de boventoon en halen begin februari de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer. Dat betekent dat je bij deze providers de meeste waar krijgt voor je geld. Ten opzichte van de vorige maand zijn er een aantal verschuivingen in de rating.

In de categorie Internet staat Tele2 opnieuw bovenaan; daarmee is Telfort van de troon gestoten. T-Mobile staat nog steeds op de tweede plaats, weliswaar met een andere naam. Het abonnement heet nu Ultrasnel Internet en de provider heet nu Online.nl. KPN staat op drie.

In de categorie Internet & Bellen is CanalDigitaal binnen gekomen en is daarmee Tele2 voorbijgestreefd. Ook hier staat KPN op de derde plek. En in de categorie Alles-in-1 heeft Tele2 het stokje weer overgenomen van UPC. Telfort is hier de nieuwe binnenkomer met het Alles-in-1 basispakket.

 
Prijssnelheidstest januari 2013
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 4 februari 2013. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50Mb) € 201,- 50 / 5
2 Ultrasnel Internet € 281,40 50 / 5
  3 Internet Premium € 519,12 80 / 8
Internet & bellen
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
2 Snel Internet & Bellen € 259,95 50 / 5
1 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,- 50 / 5
3 Internet en Bellen Premium € 580,08 80 / 8
Internet, bellen en tv
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 3-in-1 Basispakket (tot 50 Mb) € 375,00 50 / 5
2 Alles-in-1 Voordeelpakket 30 Mb
€ 432,00
30 / 3
3 Alles-in-1 Basis € 439,00 30 / 5
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Lees meer over internetsnelheid Doe de snelheidstest van Internetten.nl

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Daan ()

Welke van deze aanbieders kan ik per maand op zeggen.Ik ben namelijk soms meer dan 7,8 maanden in het buiten.Graag info 3 in 1 pakket TV internet telefoon. graag jullie advies.
Vriendelijke dank, Daan. ps voor heen Ziggo, nooit een probleem mee gehad.

Opmerking van de redactie op 19-02-2013
Op dit moment biedt alleen Ziggo maandcontracten.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.