Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overstappen op Alles-in-1 wordt makkelijker

door Jeanet Woldring

Een aantal providers heeft toegezegd ervoor te zorgen dat mensen makkelijker kunnen overstappen op een pakket met internet, televisie en telefonie in één. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken in een brief bekendgemaakt.

Makkelijker overstappen
Een consument die een triple play (internet+bellen+tv) bundel afneemt, moet gemakkelijk kunnen overstappen zonder problemen als dubbele nota's of dienstonderbreking. Dat houdt in dat als een consument met een triple play pakket wil overstappen naar een andere aanbieder, de overstap desgewenst volledig wordt gefaciliteerd door de nieuwe aanbieder. Minister Kamp vindt dit zeer wenselijk, mede gelet op het grote en groeiende marktaandeel van deze bundels.

De huidige overstapregeling voorziet hier niet goed in, omdat deze zich voornamelijk richt op telefonie- en internetdiensten. Hierdoor zijn pakketten met televisiediensten niet goed afgedekt.

Overstapdrempels verlagen
Volgens Economische Zaken zullen de marktpartijen de afspraken uit 2008 zowel verbeteren als uitbreiden naar alle pakketten waar naast internet ook televisiediensten zitten. Minister Kamp schreef in een brief naar de Tweede Kamer dat hij verwacht dat dit op korte termijn zal plaatsvinden en dat hij de ontwikkelingen nauwkeurig zal volgen.

Alles-in-1 populair
De populariteit van triple play groeit enorm. Steeds meer mensen nemen een pakket af waarin internet, telefonie en televisie worden gecombineerd in 1 abonnement. Zo werden volgens de Autoriteit Consument & Markt ( ACM ) eind vorig jaar 3,3 miljoen triple play bundels afgenomen. Dit is een groei van 600 duizend ten opzichte van het jaar ervoor.

Zie TOP 5 Alles-in-1 op TOTAALWIJZER.NL voor de goedkoopste totaalpakketten

Lees ook:
Overstappen naar een andere internetprovider

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.