Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

OPTA en NMa verleden tijd

door Jeanet Woldring

Consumentenautoriteit, OPTA en NMa zijn vanaf 1 april verder gegaan onder de naam Autoriteit Consument en Markt. Vandaag is de nieuwe website gelanceerd in de nieuwe huisstijl van de toezichthouder.

Via deze website wil de Autoriteit Consument & Markt op toegankelijke manier iedereen informeren over haar rol binnen de samenleving. 

Consumenten kunnen met vragen en klachten terecht bij www.consuwijzer.nl. Bedrijven kunnen informatie vinden over de wetten waarop de Autoriteit Consument & Markt toeziet op acm.nl. De Autoriteit Consument & Markt is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 070-722 2000. 

'Door de samenvoeging brengen we het beste uit drie werelden bij elkaar, waardoor wij de effectiviteit van ons toezicht kunnen vergroten. Wij zijn verheugd om per 1 april van start te gaan', aldus Chris Fonteijn, beoogd bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument en Markt. Samen met Henk Don en Anita Vegter vormt hij het bestuur van de nieuwe toezichthouder.

De fusie moet zorgen voor een besparing van zeker 7 miljoen euro per jaar. Ook zouden regels makkelijker worden voor bedrijven. De nieuwe toezichthouder zou eigenlijk al per 1 januari beginnen, maar de Eerste Kamer gaf daar geen toestemming voor.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.