Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook UPC zet modems in als hotspots

door Jeanet Woldring

Ook UPC gaat het voor gebruikers mogelijk maken Wifi hotspots open te stellen voor andere gebruikers. Dat heeft de topman van het bedrijf bekendgemaakt op het telecomcongres Telecom Time in Houten. Vanaf begin 2013 wil UPC beginnen met het delen van internetmodems onder klanten.

Buitenshuis internetten zonder data-abonnement
Het volgt hiermee het voorbeeld van Ziggo dat in Groningen een proef heeft lopen waarbij enkele tienduizenden modems aan elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor ontstaat een groot internethotspot waardoor deelnemers aan het delen van het modem in grote delen van het verzorgingsgebied via laptop, tablet of smartphone buiten het eigen huis kunnen internetten zonder daarvoor een mobiel data-abonnement te gebruiken.

Het is niet bekend of UPC zoals Ziggo begint met een pilot op kleine schaal, of dat de kabelaar de dienst direct landelijk gaat uitrollen. Ook is niet duidelijk of de functionaliteit in de huidige modems zit of dat UPC klanten van nieuwe routers moet voorzien.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.