Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Online.nl buiten de lijntjes?!

door Els Werkman

De Consumentenbond heeft de toezichthouder gevraagd om op te treden tegen Online.nl. Al sinds eind 2014 komen er talloze klachten binnen over de telecomprovider. Gemiddeld worden er zo'n 175 klachten per maand ingediend op het online klachtenplatform van de bondNadat meerdere malen aan de bel getrokken is, zonder gewenst resultaat, wordt nu de noodklok geluid bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Actie, geen reactie

Klachten_Online_Maart_2016.jpg

De Consumentenbond heeft eerder al op ludieke wijze aandacht gevaagd voor de klachtenproblematiek. In de zomer van 2015 werd een groot spandoek opgehangen voor een Haagse vestiging van Online.nl. Helaas heeft dit niet geholpen. Uit de cijfers van Klachtenkompas.nl, blijkt dat Online.nl over 2015 de koploper was als het gaat over problemen met het (niet) leveren van televisie- of internetdiensten. Omdat geen verbetering op lijkt te treden, wordt nu de toezichthouder ingeschakeld.  Klachtenkompas.nl is het online klachtenplatform van de Consumentenbond waar consumenten hun klachten kunnen melden, en waar aanbieders kunnen proberen de problemen te verhelpen.

Maatregelen

In Telecompaper komt Online.nl aan het woord, bij monde van Andrei Noppe: ‘Wij realiseren ons dat onze dienstverlening niet overal vlekkeloos verloopt. Momenteel krijgen wij ongeveer 175 klachten per maand. Dat is een te hoog aantal en wij nemen maatregelen om klachten te voorkomen’. Telecompaper meldt ook dat Noppe verrast is over de stap van de Consumentenbond en dat hij in het midden laat welke maatregelen dat zijn.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.