Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

NLE wil naast energie alles-in-1 aanbieden

door Jeanet Woldring 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil als eerste energieleverancier ook internet, televisie en telefonie gaan leveren. Met het aanbieden van alles-in-1 pakketten wil NLE de bestaande telecombedrijven uitdagen op het gebied van prijs, snelheid en service. Dat heeft de energieleverancier vandaag bekendgemaakt. 

Ingedutte markt 

NLE begon tien jaar geleden als nieuwe speler met het openbreken van de toen vastgeroeste energiemarkt. Diezelfde rol ziet NLE nu voor zichzelf als het gaat om de markt van internet, televisie en telefonie voor consumenten. “Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden”, zegt directeur Harald Swinkels. Volgens hem is er op de alles-in-1 markt onvoldoende concurrentie. 

KPN

Hoe onderscheidend NLE precies zal zijn, is nog onduidelijk. De energieleverancier moet gebruikmaken van het netwerk van KPN en kan dus ook geen hogere snelheden aanbieden dan zijn concurrenten. Wel zullen de telecomdiensten goedkoper worden aangeboden dan de grote aanbieders Ziggo en KPN. Swinkels: “Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben. Wij zullen een goedkoper én beter alternatief gaan bieden.” De prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt. NLE geeft klanten standaard een wifi-versterker die moet zorgen voor een beter internetsignaal binnenshuis.

Verdienmodel

De gedachte achter de nieuwe stap is de verwachting dat huishoudens door allerlei nieuwe toepassingen en betere isolatie steeds minder energie zullen gaan verbruiken. Daarom probeert NLE nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Swinkels gelooft dat over een periode van vijf tot tien jaar de Nederlandse huishoudens grotendeels zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. "Gesloten ecosystemen die energie gaan leveren, in plaats van vragen. Wij zullen dat gaan faciliteren. Het verdienmodel zit voor ons tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie." 

10 procent van de markt

NLE wil in vijf jaar tijd 10 procent van de alles-in-1 markt veroveren. Daarvoor zouden zo'n 500.000 huishoudens als klant moeten worden aangetrokken.

Update 17-10-2016

Op 17 oktober 2016 introduceert NLE drie Alles-in-1 pakketten. Deze variëren in snelheid (20/2, 50.5 en 100/10 Mbps) maar niet in prijs: € 29,95 per maand. De pakketten zijn opgenomen in de vergelijking. Het is helaas nog niet helemaal duidelijk wat bellen gaat kosten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: bemu ()

Feitelijk gezien is NLE niet het eerste energiebedrijf welke ook tv en andere diensten aanbiedt, voor de overname door UPC bood gasmaatschappij in diverse gemeenten in de Achterhoek en Liemers ook tv en internet aan via de kabel.
Een aantal jaren heette het nog Gelre vision.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.