Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

NLE overgenomen door energieleverancier Nuts Groep

door Jeanet Woldring

logo-NLEx.jpgNLE komt in handen van de Nuts Groep, actief onder de merknaam Budget Energie. Er is geen overnamesom bekendgemaakt, maar de Telegraaf spreekt over 200 miljoen euro. 

Prijsstunters energiemarkt

De twee aanbieders samen leveren energie aan 600.000 klanten in Nederland. In België heeft Budget Energie 100.000 klanten. Samen zijn ze goed voor een omzet van 700 miljoen euro. Vóór 2020 wil de Nuts Groep meer dan 1 miljoen klanten hebben.

Sjef Peeraer, oprichter en CEO van de Nuts Groep, wordt CEO van het nieuwe bedrijf. De merken blijven beide bestaan. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. De investeringsmaatschappij Waterland heeft een belang van 50 procent in de Nuts Groep.

NLE wil  grootste alles-in-1 aanbieder worden

Sinds eind 2016 biedt NLE telecomdiensten aan. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper heeft NLE enkele tienduizenden klanten. Het streven is om binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben. Op een congres in november gaf oprichter Harald Swinkels aan te verwachten dat NLE in 2018 de grootste onafhankelijke aanbieder van triple play (3-in-1) zou worden.

NLE biedt momenteel na Youfone het goedkoopste alles-in-1 pakket. Voor € 39,95 per maand krijg je Alles-in-1 100 Mb/s.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.