Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Netflix verhoogt abonnementsprijs met 1 euro

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Netflix heeft de maandelijkse abonnementsprijs verhoogd met 1 euro. De online streamingdienst kost 7,99 euro per maand, maar gaat voor nieuwe klanten 8,99 euro kosten. Bestaande klanten blijven de komende twee jaar hetzelfde bedrag betalen. Dat heeft het bedrijf in een mail aan abonnees laten weten. Ook introduceert de videostreamingdienst een nieuw SD-abonnement.

Meer films en series

Netflix stelt dat de prijsverhoging nodig is om zo meer films en tv-series te kunnen toevoegen. Daarnaast produceert het bedrijf zelf steeds meer eigen series en content wat ook kosten met zich meebrengt.

In het huidige verdienmodel zijn twee soorten abonnementen opgenomen, namelijk eentje met een prijs van 7,99 euro en eentje van 11,99 euro. Met het goedkoopste abonnement kan in HD-kwaliteit gekeken worden naar twee streams en met het duurdere abonnement naar vier streams. In de mail die verstuurd is naar klanten werd alleen gesproken over de prijswijziging voor het goedkoopste abonnement.

Introductie SD-abonnement

Naast de prijsverhoging komt Netflix met een SD-abonnement voor 7,99 euro per maand. De video’s worden dan in SD-kwaliteit in plaats van HD-kwaliteit afgespeeld en de klant kan slechts een enkele stream per keer bekijken.

Geactualiseerd: maandag 12 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Totaalwijzer.nl vergelijken we gratis alle alles-in-1 pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.