Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netflix eerder naar Nederland

door Jeanet Woldring

De online videodienst Netflix zal waarschijnlijk nog dit kwartaal beschikbaar zijn in Nederland. Dat is eerder dan onlangs werd aangekondigd. Dit blijkt uit een brief aan investeerders.

Wat is Netflix?

Netflix is het eerste bedrijf dat in Nederland online videodiensten gaat aanbieden. Voor een vast bedrag per maand kan onbeperkt films en series worden gekeken via internet. Nederlandse breedbandgebruikers krijgen toegang tot Netflix en direct Hollywood-content, lokale programma’s, wereldwijde tv-series, films en de Netflix Original Series.

De verwachting is dat op korte termijn andere Amerikaanse bedrijven volgen. Ook RTL Nederland heeft aangekondigd met een betaalde variant van RTL XL de Nederlandse tv-markt te betreden. Deze dienst krijgt wel een andere naam dan de gratis variant.

Opstap naar Europa

Netflix ziet Nederland als opstap naar het betreden van Europese tv-markten. Wat de maandprijs van het abonnement gaat kosten in niet bekend. In de wandelgangen circuleert een prijs van rond de acht euro per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.