Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer omzet, minder klanten voor Vodafone

door Jeanet Woldring

Vodafone heeft het afgelopen jaar meer omzet gehaald met minder klanten. Dat blijkt uit de resultaten over het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar tot 1 april. Met een lichte stijging van 0,2 procent behaalde de provider een omzet van 1,75 miljard euro. Wel verloor Vodafone klanten, voornamelijk prepaid. Het aantal sms’jes daalde, de hoeveelheid belminuten nam toe en dataverkeer steeg met bijna 80 procent. Inmiddels profiteren 1,3 miljoen klanten van landelijke 4G-dekking.

Verlies prepaidklanten

Het laatste kwartaal nam het aantal mobiele klanten af met 20 duizend wat inhoudt dat er momenteel 5,16 miljoen Vodafone-klanten zijn. Het aantal prepaidklanten is gekrompen met ruim 211 duizend, van 1.5 miljoen vorig jaar naar 1.3 miljoen dit jaar. Het aantal abonnees steeg daarentegen met ruim 104 duizend. Gemiddeld leveren prepaidklanten Vodafone 4,10 euro per maand aan omzet op, terwijl abonnees gemiddeld 33 euro per maand opleveren.

Dataverbruik

Het dataverbruik steeg met bijna 80 procent, al is de groei van data niet meer zo groot als voorheen. Uit de cijfers blijkt dat Vodafone-klanten bij elkaar ruim 21 duizend terabyte per maand gebruiken, wat neer komt op een kleine 400 MB per maand. Vodafone claimde vorig voorjaar landelijke dekking met haar 4G-netwerk. Vermoedelijk komen er daardoor minder klanten bij op dat 4G-netwerk. In ruim 110 gemeenten is inmiddels 4G+ dekking.

Meer belminuten, minder sms verkeer

Het aantal belminuten is gestegen, maar het aantal sms-berichten is afgenomen. In het eerste kwartaal van 2014 werden nog 2.5 miljard minuten verbruikt, in het eerste kwartaal van dit jaar waren dit al 2.8 miljard. De oorzaak van deze stijging is waarschijnlijk doordat klanten bij de abonnementen Red en Red Super onbeperkt kunnen bellen. In het eerste kwartaal van 2014 verstuurden Vodafone klanten gezamenlijk nog 460 miljoen sms-berichten. Dit is met bijna een kwart gedaald.

Sterke groei breedband en hollandsnieuwe

Andere belangrijke factoren van de omzetstijging zijn de verdubbeling van het aantal particuliere breedbandklanten en de groei van zowel de zakelijke markt als die van dochtermerk hollandsnieuwe. Op de zakelijke markt nam de omzet toe met 3,1 procent ten opzichte van vorig jaar, onder andere door een stijging in het aantal Machine-to-Machine-oplossingen (M2M). M2M verbindt machines en apparaten op afstand en biedt daardoor kansen voor kostenbesparingen voor bedrijven. Vodafone heeft een marktaandeel van 54 procent op dit gebied.

Mobiele abonnementen of breedband van Vodafone vergelijken en bestellen?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.