Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Makkelijk overstappen op alles-in-1

door Jeanet Woldring 2 reacties

Overstappen naar een andere alles-in-1 aanbieder wordt makkelijker. Consumenten kunnen per 1 januari 2014 ook voor alles-in-1 pakketten inclusief tv gebruikmaken van de overstapservice van providers. Dit geldt niet alleen voor internet, bellen en tv in één, maar ook als mobiele telefonie in de bundel zit met verzoek om nummerbehoud.

Overstapservice

Via afspraken uit 2008 was het voor internetdiensten of pakketten met zowel internet als vaste telefonie al geregeld dat de nieuwe aanbieder desgewenst de overstap voor de consument volledig verzorgt (overstapservice). Per 1 januari 2014 gaat dat dus ook gelden voor pakketten waarin internet, televisie en telefonie worden gecombineerd in één abonnement.

Gemakkelijk overstappen

Providers hebben verder afgesproken dat de overstapservice volgend jaar ook gaat gelden voor het opzeggen van 'TV only' (analoge TV en Digitenne) en voor glasvezelabonnementen in zogeheten vraagbundelingsgebieden. Dit betekent dat consumenten in een veranderende markt met steeds meer gebundelde diensten – van dual en triple tot quadplay – gemakkelijk kunnen overstappen.

Nederland loopt vooruit

Een mooi resultaat, schrijft minister Kamps, waarmee Nederland vooruitloopt op de voorgestelde verordening van Eurocommissaris Kroes. Daarin is opgenomen dat de nieuwe aanbieder de overstap verzorgt, ook bij bundels.

Totaalwijzer: Overstappen naar een andere internetprovider

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: siem huisman ()

Prachtig dat overstappen, maar nu heb ik bij Telfort een decoder staan met afstandsbediening (pauze en opnemen). Als ik naar Tele2 wil overstappen moet ik dan ook een andere decoder hebben?

Geplaatst door: Joost ()

Helaas geldt dit (nog) niet voor het overstappen van de ene glasvezelaanbieder naar de ander... :? wanneer gaat dat eens goed geregeld worden ? 🙁

Opmerking van de redactie op 25-10-2013
Het overstappen naar een andere glasvezelaanbieder gaat inderdaad nog te moeilijk en duurt te lang. Glasvezelproviders willen daarom het overstappen naar de andere provider soepeler laten verlopen. Die belofte hebben ze onlangs gedaan, dat schreef minister Kamp pas in een reactie op vragen uit de Tweede Kamer.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.