Onafhankelijk Alles-in-1 aanbiedingen van alle aanbieders vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Liever streamen dan dokken voor voetbal

door Jeanet Woldring

Gratis Eredivisie Live kijken zonder abonnement bij Fox, dat kan. Op internet zijn verschillende sites te vinden die kosteloos wedstrijden uit de Eredivisie streamen. Goed nieuws voor voetbalsfans die niet willen lappen? EditieNL besteedt er aandacht aan en interviewt Ben Woldring in de uitzending van vrijdag 13 september.

EditieNL: Het is tegenwoordig duurder dan een bioscoopkaartje: op je tv een wedstrijd Eredivisie Live kijken. Legde je vroeger voor het kijken van een enkele wedstrijd € 6,95 neer, door Fox moeten voetbalfans nu € 11,95 per wedstrijd betalen.

Veel te duur!

Het is dan ook niet gek dat er (illegale) gratis alternatieven als paddestoelen uit de grond schieten. Op internet zijn verschillende buitenlandse sites te vinden die de wedstrijden kosteloos streamen met buitenlands commentaar.

Ook via kastjes met voetbalabonnementen neemt het illegale   kijken toe. "De verhouding is zoek. Mensen vinden het te duur en dan gaan ze op zoek naar manieren om er onderuit te komen", licht internetdeskundige Ben Woldring van Digitelevisie.nl toe.

Kastje kopen?

"Bij Digitenne van KPN kun je meer kastjes per huishouden aanvragen", vertelt Ben. "KPN weet niet waar de andere kastjes komen te staan. Dat komt omdat zij gebruik maken van zendmasten. Het is geen tweerichtingsverkeer. Iets wat UPC en Ziggo wel hebben. Zo kun je bij KPN je kastje ook aan de buurman geven en met meerdere personen van één abonnement profiteren".

Nutteloze klopjacht

De illegale buitenlandse sites en kastjes zijn Fox een doorn in het oog. "Aan de situatie met KNP kunnen we weinig doen", vertelt Marcel van de Zee van FOX.

En ook de illegale sites zijn lastig aan te pakken: "Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen hier gebruik van maken en niet een abonnement bij ons hebben daardoor. De sites komen vaak uit Rusland en China. We hebben een team van juristen die er op zitten. Maar goed: pak je de één, dan duikt de ander al weer op".

Bron: EditieNL
Vergelijk digitale tv op  waaronder Fox Sports Eredivisie

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.